• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Балоните Борисови

Балоните Борисови

/КРОСС/ България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент, каза Бойко Борисов на 23 март тази година по повод предстоящия проучвателен сондаж за въглеводороди на блок "Хан Аспарух". И наду балона с илюзиите. Месец по-късно вкара в него още безпочвен оптимизъм. Страната може да си спести до 6 млрд. долара годишно, заяви той, ако започне да добива свой газ и нефт, което пък щяло да ни превърне в Кувейт на Балканите. На 5 септември държавната компания "Булгартрансгаз" демонстрира модел на хъб "Балкан" - друг балон, надут от премиера, в който посочи като един от източниците на газ собствен добив от Черно море в обеми до 2 млрд. куб.м годишно. И двата балона се раздуха до предел, неприличен за трезвомислещите, преливайки си безпочвен ентусиазъм един на друг.

България не стана Швейцария на Балканите. Някак не ни се получи. И на това с Кувейт май ще му излезе крива сметката. Вчера преподавател от Минно-геоложкия университет коментира пред националното радио, че вероятността сондажът на "Хан Аспарух" да не отговаря на очакванията на фирмите, които го правят, е голяма.

Те обаче мълчат. Подобна информация е чувствителна. Става въпрос за много пари, репутация, котировки на акции и бъдещи инвестиции. Защо обаче отказват да говорят Томислав Дончев и Теменужка Петкова? Те не са служители на частните компании, извършващи сондажите. Или са? Дончев заяви, че дори и да има информация, няма да ни я каже. Отговорът на енергийното министерство е витиеват и неясен, те тепърва щели да обработват данните.

Бойко Борисов както всеки път, когато сгафи, го няма. Язък за балоните. Може и да са красиви, докато ги надува, спукат ли се, от тях остават грозни парчета латекс и глупостта на онзи, който не знае кога да спре.

Автор: Светла Василева ("Дума")

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Когато Боко надува балоните много обича да се пъчи като фелдфебел; когато балоните се спукат (както винаги), Той се сърди на журналистите и на всички българи, защо го питат за тия балони, а не го питат колко "магистрали" е открил!!! И както винаги Той не е виновен, комунистите са виновни и сега. Той комунист не е и никога не е бил:)))

11.10.2016 20:41:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.