• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Сидеров и руските депутати Карпов и Худяков откриха фотоизложба в НС

Сидеров и руските депутати Карпов и Худяков откриха фотоизложба в НС

/КРОСС/ Фотоси на руски и български спортисти бяха представени в Народното събрание в изложбата „Спортът - вечен мост между народите". Експозицията беше открита от председателя на парламентарната група на партия АТАКА Волен Сидеров и заместник-председателя на парламента Явор Нотев.

Специални гости на събитието бяха международният гросмайстор Анатолий Евгениевич Карпов, депутат от Държавната дума на Руската федерация от управляващата партия „Единна Русия", 12-кратен световен шампион по шахмат от 1975 до 1985 г. и световен шампион на ФИДЕ от 1993 до 1999 г., Роман Иванович Худяков, депутат от Държавната Дума на Руската Федерация и заместник-председател на фракцията ЛДПР, както и български спортисти.

Руските парламентаристи са в България по покана на Волен Сидеров и вчера взеха участие в многохилядното шествие на „Атака" по случай Трети март.

На депутатите от Русия бяха връчени почетни плакети от името на спортния министър Красен Кралев. Те получиха и плакети на партия „Атака" и на Народното събрание, а малко по-рано в залата на НС бяха приветствани с бурни аплодисменти от народни представители.

Председателят на „Атака" Волен Сидеров заяви, че за него е чест да е организатор на това посещение: „Днес българският парламент посрещна видни представители на руската Държавна дума. Надявам се, че това ще бъде начало на пълноценни и истински връзки между двата парламента. За съжаление тези връзки бях помрачени в последно време с така наречените санкции и забранителни списъци".

Сидеров припомни, че миналата година е трябвало да има посещение на председателя на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин, но въпреки настояването на „Атака" тогавашното ръководство на парламента не е събрало достатъчно смелост да реализира посещението. „Истината е, че геополитическите ограничения, налагани от Вашингтон, се опитват да ограничат естествените връзки между нашите народи, независимо от политическия строй в едната или в другата страна. Ние от „Атака" смятаме за абсолютно ненормално положението да се ограничават визитите на политици, на народни представители и изкуствено да се прекъсват връзките между отделните парламенти. Затова и ще продължаваме да работим за нормалните отношения с руската Дума и със Съвета на федерациите", заяви Сидеров.

От своя страна Анатолий Карпов благодари на Сидеров за поканата и отново предаде най-добри пожелания от Сергей Наришкин. Той заяви, че контактите с „Атака" са много важни за двустранните отношения. Карпов подчерта, че Русия не търси конфликти и никога не е имала колонии, за разлика от други страни. Русия иска мир и приятелство. Руският депутат заяви, че търговско-икономическите отношения между България и Русия имат добри перспективи.

Депутатът от ЛДПР Роман Худяков приветства депутатите на „Атака" от името на Владимир Жириновски и също благодари на Сидеров за поканата. Худяков заяви, че е много по-лесно да се изграждат контакти между нашите две страни чрез връзки между политическите партии. „Желанието на българите и на руснаците е да бъдем в приятелски отношения", добави той. Гостът изрази загриженост, че сега Русия се представя на българите като враг.

Худяков окачестви връзката между „Атака" и ЛДПР като първа стъпка към сътрудничество между българския и руския парламент.

Между двата парламента ще има сътрудничество, когато „Атака" има мнозинство в българския парламент, заяви от своя страна В. Сидеров.

Сидеров запозна руските гости с националната инициатива на „Атака" да се предизвика референдум, за да се произнесе българският народ за членството на България в НАТО.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.