• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Атанас Зафиров: Трябва да се закупят нови изтребители, които да могат да се ремонтират в България

Атанас Зафиров: Трябва да се закупят нови изтребители, които да могат да се ремонтират в България

/КРОСС/„БСП винаги ясно и точно е заявявала своята категорична позиция за модернизация на българската армия. Нашето гласуване беше политическо. Съгласието ни бе дадено под условие, ако видим най-малкото нарушение и съмнение за корупция, ще предприемем нужните действия".

Това каза в интервю за предаването "Офанзива" по Канал 3 Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП. "В двата проекта за модернизация на армията има доста пропуски.

Според мен, изборът на нов изтребител ще бъде сведен до израелската версия на „Ф-16" и "Грипен". Ако питате мен, най-добре ще е да бъде закупен нов самолет, а не втора ръка.

Не мога да коментирам темата за доставчиците. Има специфични нюанси и Министерството на отбраната е най-добре запознато. Не бива да се пропуска и възможността, че изтребителите могат да бъдат ремонтирани в България.

Ако бъде закупен „Ф-16", то той ще трябва да бъде ремонтиран в Турция, а на мен това не ми харесва. За мен проектът за пехотата е много по-добре структуриран", коментира още Атанас Зафиров.

Канал 3, „Офанзива"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Добре да се закупят, но реално някой застрашава ли България? Аз съм убеден, че този военен бизнес води към никъде и световните лидери трябва да се откажат тези спонсори, а производствената им база и научен ресурс да бъдат насочени за доброто на всички.

09.06.2018 21:42:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.