• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Атанасов: Каналджиите смазват машината с подкупи

Атанасов: Каналджиите смазват машината с подкупи

/КРОСС/Бежанци идват в България и плащат за свободата си. Кои са трафикантите на човешки съдби? Екип на нова телевизия се внедри в схемата. Лицата, заснети в репортажа, които разказват за схемите, са със смемени самоличности от съображение за тяхната сигурност, защото темата трафик на хора е табу.

Мигрантите идват от Сирия, Ирак и Афганистан. Преминават през страната ни, но мечтаят за по-добър живот. Най-добре в Германия, може и в Швеция. Никой обаче не иска да каже открито колко струва свободата им.

„За съжаление този ваш материал потвърждава моите съмнения, че става въпрос за организираната престъпна организация, за каналджийство. В такава ситуация организираната престъпност се адаптира бързо към обстановката, за да изкара пари. Тук проблемът е, че най-вероятно на определено не толкова ниско ниво има покровителство на тази схема. В противен случай тя не би могла да съществува. След тако вашият екип може да се добере до тези данни, какъв е проблемът на специализираните органи да ги открият? Зад всичко това стоят едни пари", коментира в ефира на Нова депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов.

„Това не са картофи. Това са живи хора, които се товарят на едни превозни средства, преминават през цялата страна, идват в София, настаняват се в центъра на София, след което се товарят на други превозни средства. Това е една такава публична дейност, която изобщо не е трудно да бъде засечена", добави той.

Атанасов припомни, че от миналата седмица бяха приети изменения в Наказателния кодекс, според които за нелегално транспортиране на хора през страната вече ще има доста солени наказания.

„Липсата на ефективност според мен се обяснява с това, че добре се смазва машината с подкупи", добави той.

Относно измененията в Конституцията, Атанас Атанасов заяви: „Това, което очакваме, е да бъде подкрепен със 160 гласа. Ако мине с по-малко от 180 гласа, най-рано след три месеца ще може да се гледа на второ четене. Ние не можем да направим вече никакви компромиси. Това е крайният предел. Защото, ако този законопроект не се реализира в този му вид, всичко друго ще бъде абсолютна имитация и отговорността за имитацията, нека я носят тези, които искат да го склопят този законопроект".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.