• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Шефът на АПИ обяви кога ще започне реконструкцията на Околовръстното на Пловдив

Шефът на АПИ обяви кога ще започне реконструкцията на Околовръстното на Пловдив

/КРОСС/ „Реконструкцията на Околовръстния път на Пловдив ще започне след приключване на съдебните процедури по обжалване на оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) на проекта". Това съобщи на пресконференция в Пловдив председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Дончо Атанасов, предава „Фокус".

Атанасов поясни, че обжалването се прави от екологични организации. По думите му проблем по това шосе ще бъде жп линията на Комбината за цветни метали, която засяга тежки инженерни мрежи, засягащи далекопроводите.

„За този път също стои проблемът с непроектираните локални платна и за да не се стига до забавянето му, се търси възможност това да бъде изчистено преди започването на строителните работи", каза Атанасов.

След като се изчисти проектът, ще се търси и финансиране за него. Засега все още не може да се каже на каква стойност ще е той.

„След въвеждането на ТОЛ-системата АПИ ще има възможност да финансира този проект", увери инж. Дончо Атанасов.

„Локалните платна ще стоят като проблем, но правителството ще търси начини за финансирането им, заедно с общините", добави Атанасов.

По думите му идентично е положението с Околовръстния път на София, където през 2018 година се очаква да бъде реализиран този проект. Околовръстният път на Пловдив ще бъде със същите габарити като Асеновградско шосе, в което той се влива.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.