• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Правосъдие за всеки" внесе във ВСС подписка в подкрепа на Бойко Атанасов

"Правосъдие за всеки" внесе във ВСС подписка в подкрепа на Бойко Атанасов

/КРОСС/Гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" внесе във Висшия съдебен съвет (ВСС) подписка в защита на следовател Бойко Атанасов. Събраните подписи са около 2000.

В подписката се изтъква, че Атанасов е единственият от системата на прокуратурата, който се е осмелил да разкаже публично за дела срещу "неизвестни извършители", които се използват за недопустимо въздействие върху действащи политици. От "Правосъдие за всеки" напомнят, че това е тежко нарушение на конституционните принциипи за върховенство на закона и разделението на властите.

Представителите на гражданската инициатива настояват експертите, които ще осъществяват надзор на прокуратурата от страна на ЕС, да проверят първо фактите, огласени от Атанасов. Те призовават всички честни прокурори също да проявят кураж и да спрат да мълчат за проблемите на своите работни места

Според едно от разкритията на Атанасов делата срещу зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов са водени по поръчка на Делян Пеевски.

Той показа пред телевизионни камери и документи по разследването за КТБ, които са унищожени и изхвърлени в контейнери за боклук.

Главният прокурор Сотир Цацаров обаче заяви, че няма друг следовател, който да е недоволен като Атанасов.

Председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров оповести как ще продължи проверката по твърденията на Атанасов. Той каза, че ще бъде изискана информация дали има предварителни проверки или досъдебни производства срещу Атанасов или неговите колеги от сектор първи на Столичното следствие и отдел първи на Софийска градска прокуратура. Ще бъде извършена проверка на случайното разпределение на делата, както и начина на командироване на следователи и прокурори. Ще се изиска и аудиозаписът от срещата на главния прокурор със следователите в Столичното следствие. След събирането на тази информация евентуално ще бъдат поканени лица за изслушване, като Тодоров спомена имената на Христо Динев и Николай Кокинов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.