• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

14 000 нарушения и 19 души загинали на пътя за седмица

14 000 нарушения и 19 души загинали на пътя за седмица

/КРОСС/ За последните 6 дни са установили близо 14 хиляди нарушения в цялата страната.
Регистрираните пътно-транспортни произшествия са 178. При тях са загинали 19 души, а 246 са пострадали. За периода от 22 до 28 август броят на установените неправоспособни водачи е 685.

Според отчета на МВР за първите 6 месеца на годината броят на жертвите при катастрофи намалява в сравнение със същия период за миналата година. Броят им за шестте месеца на 2016 г. е 304. В същото време обаче се увеличава броят на ранените. До края на юни тази година те са 4195, което с 160 повече в сравнение със същия период на миналата година.

МВР продълважа проверките по пътя с цел намаляване на черната статистика.

Докато те текат обаче черната статистика става все по-страшна.

Мъж и жена загинаха при катастрофа край мездренското село Ребърково на главен път Е-79, след като са се ударили лек автомобил и камион.По първоначална информация шофьорът на колата не спрял на знак „Стоп" и връхлетял върху камиона, който го изхвърлил в канавката. Шофьорът и пътуващата на предната седалка жена са починали на място.
Шофьорът на камиона не е употребил алкохол.

В понеделник по обед 31-годишен неправоспособен водач на мотоциклет „Балкан 50" е загинал на път ІІІ - 5007, от с .Шаново за с. Зимница, в посока изток-запад. Мъжът от с .Енина, общ. Казанлък, е предприел изпреварване на няколко автомобила на завой и навлизайки в лентата за насрещно движение се е ударил челно в движещият се в посока запад-изток товарен автомобил „Газ 66", управляван 58-годишен водач от гр. Казанлък. В резултат на удара мотоциклетистът е починал на място. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. Образувано е досъдебно производство.

Петима души, сред които две малки деца, пострадаха тежко след зверска катастрофа край Арбанаси. Инцидентът е станал на мокър и хлъзгав участък от пътя.
Според първоначалната информация товарен бус с десен волан навлязъл в насрещното след неправилно изпреварване и се блъснал челно в такси, което пътувало в посока Горна Оряховица.
Освен шофьорът в автомобила пътувало и младо семейство - мъж, жена и двете им деца на 4 и 10 години.
И петимата са в много тежко състояние, като жената е с черепно-мозъчна фрактура, а децата - със счупени крайници.
Състоянието на шофьора на таксито е критично. Водачът на буса пък не е пострадал, а проверка с дрегер показала, че той не е употребил алкохол.
Месните жители наричат мястото, на което е станала катастрофата „отсечката на смъртта" заради лошото състояние на пътя и завоите след пределана Арбанаси.

Боян Петров и екологът Андрей Ковачев бяха ударени от автомобил в Кресненското дефиле. Днес, след като бяха подложени на няколко операции, Боян Петров заяви: „Кресненското дефиле е смъртоносна точка и хората са част от черната статистика". Алпинистът е със счупен крак, глезен, ребра, ключица, лопатка, кости в главата, кръвоизливи... множество травми на различни места. На него и на Андрей Ковачев им предстои още една седмица във ВМА... "За да станем отново хора", каза алпинистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.