• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Семейство осъди общината в Благоевград и си прибра вдигнат от паяк преди година автомобил

Семейство осъди общината в Благоевград и си прибра вдигнат от паяк преди година автомобил

/КРОСС/ Семейство от Благоевград осъди общината за репатрирането на автомобила им. Според последната съдебна инстанция автомобилът е бил репатриран неправилно.

Хората паркирали автомобила си пред жилищния блок, в който живеят, но колата е била вдигана от "паяк" няколко пъти. Семейството обаче продължило да паркира автомобила си на същото място.

На 5 октомври миналата година колата отново е била репатрирана. Тогава обаче гражданите отказват да платят поредната глоба и изискват документ, освидетелстващ нарушението им с цел да обжалват решението. Такъв документ обаче не бил предоставен - от общината му обяснили, че такъв документ може да бъде издаден, когато глобата от 40 лева бъде заплатена.

Тогава семейството решава да заведе дело срещу общината. За целия период на делото колата на семейството остава на обществения паркинг.

Съдебното решение е било обжалвано по веднъж от община Благоевград. Според окончателното решение на последната съдебна инстанция колата не е трябвало да бъде репатрирана, дори и да е паркирана в нарушение с общинската наредба. Служителите трябвало да глобят собственика на автомобила, но не и да го репатрират. Съдът решава и след повече от година престой на общинския паркинг, автомобилът да бъде освободен.

Според Васил Атанасов от "Паркинги и гаражи" в Благоевград, който е ръководител на служителите, извършили репатрирането, вдигането на автомобила е било правилно. Той е убеден в действията на служителите си и дори подозира магистратите в предубеденост, защото собственикът на автомобила работил като държавен съдебен изпълнител.

Според семейството обаче решението на съда е абсолютно правилно. Те твърдят, че е делото им е показно за това, че в Благоевград има проблем с паркирането - колите са много, а паркоместа няма. Според семейството даже било по-редно общината да продаде "паяка" и с парите да бъде изграден нов паркинг.

Семейството е категорично и че ще заведе ново дело срещу общината. Този път за пропуснати ползи и нанесени вреди за времето, през което са били без семейния си автомобил.

Заб.: Снимката е илюстративна

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.