• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Блъснатият от кола на НСО отнесе глоба

Блъснатият от кола на НСО отнесе глоба

/КРОСС/Мъжът, който в сряда беше блъснат от автомобил на Националната служба за охрана (НСО), отнесе глоба за неправилно пресичане. Шофьорът на автомобила пък е санкциониран с фиш за 20 лв. за проявено невнимание по отношение на пешеходец.

Глобеният Атанас Русев обясни пред OFFNews, че е пресякъл, след като е видял, че регулировчикът на кръстовището е обърнат с гръб към него. Според правилника за движение по пътищата това позволява той да пресече. В същия момент обаче регулировчикът пропуска кортеж от три автомобила. От разпространените кадри от охранителни камери се вижда, че въпросното Ауди на НСО се включва след преминалия кортеж, след което блъска пешеходеца.

Според Русев шофьорът на автомобила казал на полицаи, че бърза и бил готов да си тръгне, но бил блокиран от протестиращите в този момент пред парламента. Пострадалият каза още, че регулировчикът първоначално е заявил, че не е видял инцидента, тъй като е бил обърнат с гръб. Пред разследващите по-късно обаче заявил, че Русев е пресякъл неправилно и той е видял нарушението. Именно тези показания са взети предвид. Пострадалият пък твърди, че от полицията отказали да вземат показания на други свидетели на инцидента.

Според СДВР обаче мъжът е нарушил закона, защото е пресякъл на място, на което няма пешеходна пътека и не е спазил указанията на регулировчика.

На запитване на OFFNews от НСО отказаха да посочат дали в автомобила по това време освен шофьора е имало друг и човек. От службата не казват и от кого се ползва автомобилът, тъй като нямало практика да обявяват такава информация. От там обаче поясниха, че шофьорът им досега не е имал нарушения на пътя и наказания.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.