• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Хамбург въвежда ограничения за стари дизелови автомобили

Хамбург въвежда ограничения за стари дизелови автомобили

/КРОСС/ Хамбург, вторият по големина град в Германия, въвежда частична забрана за стари дизелови автомобили. На колите, които не отговарят на стандарта за вредни емисии Евро 6 ще бъде забранено да минават по част от две основни пътни артерии, съобщава Ройтерс.

Едната забрана е за 1,6 км по протежението на „Щреземанщрасе", което важи само за дизелови камиони, по-тежки от 3,5 тона, а другата обхваща около 600 метра по „Макс Брауер", където ще е забранено за всички типове стари дизелови автомобили.

Макар мярката да не изглежда особено тежка, Хамбург е първият град в Германия, въвеждащ подобни ограничения за дизеловите коли, които са твърде разпространени в страната.

Въвеждането ѝ става факт, след като през февруари германският висш административен съд реши, че и градове като Щутгарт и Дюселдорф също трябва да обмислят такива рестрикции.

Ограниченията имат за цел да осигурят, че европейските норми за чистота на въздуха се спазват.

Проблемът с дизеловите коли стана особено чувствителен след т.нар. „Дизелгейт", при който беше доказано, че модели на „Фолксваген" използват заблуждаващ софтуер, който дава грешни данни за вредните емисии при тестовете.

Известно е, че азотните оксиди (NOx), които дизеловите автомобили изхвърлят в атмосферата, причиняват респираторни заболявания, но нивата им ще спаднат след въвеждането на по-строгите стандарти за емисии, както и софтуерни обновления на актуалните модели, коментира федералният транспортен министър Андреас Шойрер.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.