• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Въпреки забраната за движение в Морската градина Варна шофьор уби 3-годишно

Въпреки забраната за движение в Морската градина Варна шофьор уби 3-годишно

/КРОСС/ След нелепия инцидент в Морската градина във Варна, при който беше прегазено и убито 3-годишно дете, отново се повдигна въпроса, дали да има достъп на автомобили в Морската градина. Зам.-кметът на община Варна Пламена Маринова: „Достъпът на автомобили в Морска градина е забранен по закон. Да, имаше не малко съдебни спорове. Делата, които бяха заведени срещу заповедите на кмета на община Варна, само на първа инстанция бяха повече от 34 на брой. Всички те имаха и свой съдебен контрол на въззивна инстанция. Достъпът в Морска градина е забранен по силата на Закона за движение по пътищата. В почти всички съдебни актове, които се разгледаха и от Административен съд - Варна, беше прието, че това е парк за обществено ползване, с алейна мрежа, на която съгласно Закона за движение по пътищата, по-конкретно чл. 15, ал. 7, съгласно разпоредба на Общински съвет - Варна, разпоредбата за управление на обществения ред, там е забранен достъп и паркиране на автомобили. Така че, и към днешна дата, и по време на издаването на актове, винаги достъпът до тази част е била забранена. Това, което обаче следва да спомена по отношение на правомощието на „Общинска полиция" и контролните й функции, които тя маже да осъществява, тя няма право да спира движещи се автомобили, това може само „Пътна полиция". Нейните правомощия са единствено да глобяват паркирани и неправилно спрени автомобили. След издаването на заповедите, съдебната сага се проточва може би около 3 години, едни от първите разпореждания на съда, потвърдени и на Върховен административен съд беше, да премахнем поставените там ограничителни знаци, да спрем действията на полицията, които ограничават контрола и достъпа до Приморски парк. Това, което можем да направим, не е по-различно от това, което сме правил и съдът на два пъти отменя и забранява, т. е. заповядва на кмета да преустанови действията по ограничаване достъпа на „Общинска полиция" и на гражданите до Морска градина". Предложение за решение на този проблем изказа гражданинът Антон Тончев: „Доколкото чухме, „Пътна полиция" и КАТ и в момента могат да глобяват неправилно влезлите автомобили в парка. Решението на ВАС е, че това е парк. В момента в половината Морска градина може да се влиза с автомобил и там е по-скоро квартал. Кара се навсякъде, кара се дори с висока скорост, имаше немалко инциденти. Самата борба, да се борим, в парка да няма автомобили, е може би нечувана на друго място. Като решение, „Пътна полиция" и КАТ имат възможност и сега, днес, в момента да влязат и да глобяват всички. Защо това не е направено толкова години, ние не знаем? Предполагаме, че просто няма волята това да се случи и се допуска влизане с автомобили, в услуга на собствениците на имоти"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

три или пет годишно ? или и двете ?

01.07.2019 18:11:32

ако ви стиска

Бомбастично заглавие за едно нелепо призшествие. Даже не е ПТП, инцидент на нерегламентиран паркинг. Инцидент в който вината е разпределена по 50%, на водача и родителите. И отново удобен момент да се излее една пумия върху всички виновни и невинни водачи на мпс. Както затворихме пешеходните пътеки да затворим и морската градина. Да затворим и плажа да не се давят хората ? Да затворим казармите за да няма ,оръжия ? Най си мечтая да затворим Независимата Съдебна ВЛАСТ, защото няма адекватно осъдени ! Бойко и компания все още е на власт ? Пишете !

01.07.2019 16:34:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.