• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Нанков към шофьорите: Бъдете подготвени за зимни условия, борбата с войната по пътищата е съвместен процес

Нанков към шофьорите: Бъдете подготвени за зимни условия, борбата с войната по пътищата е съвместен процес

/КРОСС/ Няма затворени пътища за леките автомобили, временни ограничения има за тежкотоварните. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков на извънредна пресконференция във връзка с пътната обстановка в страната след обилния снеговалеж днес, предава „Фокус".

Министърът уточни, че сняг вали в Софийско, Ловешко, Плевенско, по старопланинските преходи - Шипченски, Троян - Кърнаре, Петрохан.

„Колегите информираха, че и в Родопите дъждът е преминал в сняг. Към момента е създадена необходимата организация. За леки автомобили няма затворени участъци от републиканската пътна мрежа, с оглед на снеговалежа. Имаме частично ограничени участъци, временно някои старопланински проходи, за тежкотоварни автомобили. За над 12 тона е ограничено движението в прохода Троян - Кърнаре, по пътя Рибарица - Шипково. Беше ограничено временно движението за тежкотоварни автомобили в Предела, по пътя за Банско, с оглед възможността за по-добро почистване от поддържащите фирми", добави министърът.

По думите му днес се очаква интензивен трафик от зимните курорти, основно от Банско, в посока София.

„На АМ „Струма" също имаше обилен снеговалеж в следобедните часове, колегите се справиха", каза още регионалният министър.

„Има няколко инцидента с леки и тежкотоварни автомобили в рамките на денонощието. Единият е малко по-тежък, който ограничи движението на 347 км на АМ „Хемус" в района на Шумен. ТИР е препречил пътното платно, минал е през мантинелата. Там има временна организация на движението. Имаше лека катастрофа между Кресна и Симитли", допълни Николай Нанков.

"Днес около 500 машини са работили в районите със снеговалеж, като най-много 160 са в Софийска област",  разясни министърът.

Той обърна внимание на метеорологичните условия и апелира шофьорите да тръгват с подготвени автомобили.

„Очакваме минусови температури през нощта, прогнозата за вторник и сряда е за обилен снеговалеж. Отправяме призив към водачите да са подготвени за зимни условия, да оборудват автомобилите си, да бъдат внимателни и дисциплинирани", обяви регионалният министър.

Във връзка с това кои са най-честите грешки и нарушения на шофьорите, министърът коментира: „Несъобразена скорост, неподготвени автомобили - гуми, липса на течност за чистачки или износени такива. Борбата с войната по пътищата е съвместен процес. Трябва както ние като държавни институции да полагаме усилия, така и водачите".

Николай Нанков даде пример с тежкотоварен автомобил, заради който преди няколко седмици бе затворена за няколко часа АМ „Тракия".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.