• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Луис Аяла, ген.-секретар на Социалистическия интернационал: Ние винаги ще бъдем и ще останем социалисти

Луис Аяла, ген.-секретар на Социалистическия интернационал: Ние винаги ще бъдем и ще останем социалисти

/КРОСС/„Аз съм тук днес, защото вярвам, че БСП е готова да посрещне предизвикателствата на бъдещето. Доказали сте това чрез своята история. Сигурен съм, че ще докажете това и днес, и в бъдещите години". Това заяви генералният секретар на Социалистическия интерационал Луис Аяла в своето обръщение към 49-тия Конгрес на БСП. Той подчерта, че Социалистическият интернационал днес е жизнена органиазция, която обединява 152 партии. „Социалистите винаги сме или отворени за диалог и за намирането на общи решения. Трябва да сме верни на нашите идеи, убеждения и ценности, защото това са основите на социалистическото движение", категоричен бе той.

Луис Аяла подчерта, че социалистите трябва да отговорят на предизвикателсвтата и да успеят да запазим свободата, да подсилят и развиват демокрацията, да успеят да помагат на уязвимите и да изградят мир. „Трябва да останем верни на ценностите, които достигат до нас през нашата история. БСП има достойна за гордост история от 125 години, преживяла различни е исторически моменти и е отговорила на предизвикателствата на времето", обясни той. Според Аяла и БСП, както и социалистите по целия свят, не стои на едно място, а отговаря на промените, които изправя пред нас 21 век. „Трябва да останем верни на своята същност. Битката днес е за единство. Аз съм за прогреса и за развитето, но аз съм социалист, защото искам промяна. Социализмът е възможност за промяна", каза още ген.-секретар на Социалистическия интернационал.

„Ние сме социалисти и като такива - винаги сме на страната на работещите и на тези, които движат света напред", заключи Луис Аяла.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.