• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Качество на звука от най-висока класа представи Panasonic

Качество на звука от най-висока класа представи Panasonic

/КРОСС/ На изложението IFA 2018 Panasonic представя своя UHD Blu-ray плейър от най-висок, референтен клас DP-UB9000, който поддържа технологиите HDR10+* и Dolby VisionTM*, и възпроизвежда Ultra HD Blu-ray, Video On Demand (VOD) и USB съдържание. Новият UHD Blu-ray плейър ще се предлага на пазара от септември.

Оборудван с процесор HCX (Hollywood Cinema Experience), UB9000 е разработен и оптимизиран от специалисти в сърцето на Холивуд. Независимо от типа на възпроизвежданото съдържание, процесорът HCX осигурява вълнуващо домашно развлечение, точно както е замислено от създателите на съдържанието.

В допълнение към високото качество на картината, осигурено от процесора HCX, референтният UB9000 предлага и изключително високо качество на звука, благодарение на специалните конструктивни и схемни решения, като аналогови аудио схеми, отделно захранване на звуковите вериги, високопрецизен цифрово-аналогов преобразувател и XLR балансиран изход. Поместен в новоразработено шаси с висока здравина и ниско разположен център на тежестта за намаляване на вибрациите, UB9000 възпроизвежда звук с отлично качество. Този нов модел вдига летвата за аудио/видео любителите с най-високото качество на картината и звука в историята на Blu-ray плейърите на Panasonic.

Panasonic UB9000 поддържа гласов контрол чрез Google Assistant** и Amazon Alexa**. Просто като говорите на съществуващо Google Assistant или Amazon Alexa устройство, можете удобно да превъртате напред или да поставяте на пауза любимия си филм, без да се налага да използвате дистанционното управление.

Вземете максимума от HDR
UB9000 поддържа технологията за динамични метаданни HDR10+*, която ще предложи на зрителите възможно най-доброто визуално изживяване чрез оптимизиране на образа поотделно за всяка сцена. HDR10+ е отворена, безвъзмездна платформа за динамични метаданни, създадена от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. Плейърът също така поддържа и Dolby VisionTM*. Dolby Vision преобразява развлекателните преживявания, осигурявайки по-голяма яркост и контраст, както и по-пълна палитра от богати цветове. От създаването на съдържание до разпространението и възпроизвеждането му, Dolby Vision осигурява последователно и грандиозно изживяване от редица съдържания и устройства.

Висококачествена картина: възпроизвеждане на оригиналния образ с ефективни технологии за обработка на картината
Плейърът UB9000 е оборудван с 4K процесор HCX, разработен от Panasonic специално за Ultra HD Blu-ray. Процесорът използва уникални технологии за оптимизиране на цветовете и градациите, създадени в холивудската лаборатория Panasonic Hollywood Laboratory (PHL). Процесорът HCX ефективно обработва Ultra HD Blu-ray данните и поточно предаваното 4K видео съдържание от Интернет, за да осигури пресъздаване на картина с прецизни цветове и оптимална яркост.

Прецизна обработка на цветовете
Цветовата информация, съдържаща се в сигналите от 4K източниците и компресирана от съответните формати, като Ultra HD Blu-ray, е силно редуцирана до 4:2:0, или около 1/4 от първоначалното й съдържание. За да бъде изведен сигнал, съответстващ на изискванията на 4:4:4 телевизионните дисплеи, Ultra HD Blu-ray плейърът извършва оптимизирана високопрецизна обработка на цветовете. Обикновените обработващи системи анализират съседните пиксели отгоре и отдолу, и на база на тази информация генерират междинни пиксели. Panasonic използва по-сложен процес с анализ на повече пиксели отгоре, отдолу, отляво и отдясно, в резултат на което се създават много по-оптимални и реалистични междинни пиксели. Чрез по-прецизната обработка на 4K (4:2:0) сигналите, декодирани от Ultra HD Blu-ray съдържанието, и интерполацията им до 4K (4:4:4) сигнали, Panasonic осигурява възпроизвеждане на красиви и реалистични образи с натурална дълбочина и наситени цветове.
UB9000 има оригинална функция за повишаващо мащабиране, наречена 4K Direct Chroma Up-scaling, с помощта на която може да извежда картина с 4K резолюция и великолепни цветове от Full HD съдържание.
[Необходимо е свързване с 4K/60p/4:4:4-съвместим телевизор чрез високоскоростен кабел, поддържащ 18 Gbps. При възпроизвеждане на Ultra HD Blu-ray съдържание, 4:4:4/36-bit данни се извеждат за 4K/24p, а 4:2:2/36-bit данни се извеждат за 4K/60p.]

Оптимална HDR обработка
Все по-голямото разпространение на HDR съдържание чрез дискове или услуги за поточно предаване прави оптималното му възпроизвеждане особено важно. Освен че имат широк диапазон на контраста, изображенията от Ultra HD Blu-ray плейърите трябва да се възпроизвеждат с прецизни детайли и в тъмните, и в светлите зони. За да постигнат това, новите плейъри на Panasonic използват три уникални технологии за оптимална HDR обработка.

HDR оптимизиране
HDR-съвместимите телевизори използват тонално разпределение, за да настроят яркостния диапазон на изображенията спрямо статичните метаданни във възпроизвежданото съдържание, но понякога не се постигат оптималните резултати, в зависимост от производителя или конкретния модел. Чрез извършването на тонално разпределение в самия плейър се осигурява стабилно HDR качество на картината, независимо от телевизора. Оригиналните технологии за анализ и обработка на изображенията на Panasonic пресъздават HDR изображения с по-висока детайлност, а тоналното разпределение се използва за регулиране на яркостното ниво на съдържанието. Оптимално се възпроизвеждат дори обикновените HDR10 и телевизионни HDR изображения.

HDR настройка за различни условия на гледане
Всичките нови плейъри на Panasonic за 2018 г. имат функция за HDR настройка, която възпроизвежда с висока прецизност и тъмните, и светлите зони в картината, независимо от околната обстановка. Тъмните сцени в HDR изображенията понякога са трудно видими при гледане в светло помещение и може да изискват настройка на яркостта. Тъй като HDR сигналите по същество са различни от SDR сигналите, съществуващите функции за настройка са недостатъчно ефективни. UB9000 използва оригинална технология за оптимизиране на HDR видео сигналите, която му дава възможност да регулира свободно яркостта на HDR изображенията. Бутон за HDR настройка на дистанционното управление позволява на потребителя просто да избере оптималната настройка, в зависимост от обстановката на гледане.

Преобразуване на динамичния диапазон от HDR в SDR (Тонално разпределение, оптимизирано за SDR телевизор)
С функцията Dynamic Range Conversion (Преобразуване на динамичния диапазон) се възпроизвеждат по-ярки и по-красиви изображения при показване на телевизор, който не е съвместим с HDR, а има стандартен динамичен диапазон (т.нар. SDR телевизор). Така образите стават по-въздействащи, което отговаря на предназначението на Ultra HD Blu-ray.


Качество на звука от най-висока класа: уникални аудио технологии за възпроизвеждане на първокласен звук
За повече информация, моля вижте приложението.

Специално разработено захранване за звуковите вериги
Високоефективен токоизправител
Използването на отделен изолиран токоизправител за аудио веригите осигурява висок динамичен диапазон и намалява колебанията в напрежението и шума, причинен от цифровите схеми. Нещо повече, в захранващия блок са използвани висококачествени електролитни кондензатори от аудио клас и новоразработен импулсен трансформатор с намотки от безкислородна мед OFC (Oxygen Free Copper) за намаляване на импеданса на захранването.
10-линеен стабилизатор
Захранванията на цифровите и аналоговите схеми в цифрово-аналоговия преобразувател са отделени и изолирани. Освен това, аналоговите стъпала допълнително са разделени на 2-канална и 7.1-канална част, като на 2-каналната част се подават две отделни стабилизирани захранвания за левия и десния канал. По този начин схемата на стабилизатора става 10-линейна, с което ефективно се намаляват взаимните смущения и се постига максимално чисто звучене. Също така, в захранването на аналоговите вериги са използвани висококачествени електролитни кондензатори от аудио клас за намаляване на шума и смущенията.
Аналогови аудио схеми
Висококачествен цифрово-аналогов преобразувател
2-каналната и 7.1-каналната звукови вериги са оборудвани с висококачествен цифрово-аналогов преобразувател с широка входна съвместимост, голямо съотношение сигнал/шум и висок динамичен диапазон.
Специална печатна платка за аналоговия изход
Аналоговите схеми за 2-каналния и 7.1-каналния изход са монтирани върху специална стъкло-епоксидна печатна платка. При тях са използвани висококачествени електронни елементи, като операционни усилватели с нисък шум и електролитни кондензатори от аудио клас. Сигналите се пренасят в напълно балансиран вид през цялата верига, от цифрово-аналоговия преобразувател до XLR изходите, посредством диференциални схеми
2-канален (RCA/XLR) и 7.1-канален аналогов изход
2-каналният и 7.1-каналният изход също са разделени. Нещо повече, 2-каналният изход е оборудван с балансирани XLR изходни конектори, в допълнение към традиционните RCA конектори.

Високоустойчиво шаси с ниско разположен център на тежестта
Централно разположено дисково устройство с новоразработена основа
Новоразработената основа с триизмерна дебела стоманена плоча закрепва оптичното дисково устройство към центъра на двуслойното шаси, за да се намалят вибрациите и шума при въртенето на диска.
Двуслойно шаси
Двуслойната конструкция на шасито с тежка стоманена плоча осигурява нисък център на тежестта и ефективно потискане на вибрациите.
Алуминиев лицев и странични панели
Лицевият панел и страничните панели са изработени от дебели алуминиеви плочи. Това повишава твърдостта и устойчивостта на шасито, и значително намалява вибрациите.

7.1-канален аналогов аудио изход
UB9000 може да извежда аналогов 7.1-канален аудио сигнал, позволяващ директно свързване към система за домашно кино и възпроизвеждане на реалистичен съраунд звук. Нещо повече, конекторите на UB9000 са позлатени за по-висока проводимост и надеждна защита срещу окисляване.

Двоен Pure AV (Аудио/видео изолиран) HDMI изход
За повече информация, моля вижте приложението.

Възпроизвеждане на High-Res Audio (Звук с висока резолюция)
Новите Ultra HD Blu-ray плейъри на Panasonic за проектирани за възпроизвеждане на звук с висока резолюция. Освен конвенционалните формати WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA, те могат да възпроизвеждат DSD (11.2MHz***/5.6 MHz/2.8 MHz) ALAC и AIFF музикални файлове. Просто свържете плейъра към вашата домашна аудио система и се насладете на музика със студийно качество.

Цифров лампов звук с повишаване на честотата на дискретизация
За повече информация, моля вижте приложението.

Интелигентни мрежови функции: пълната мрежова функционалност осигурява лесен достъп до различни 4K източници

Гласово управление
Panasonic UB9000 поддържа гласов контрол от Google Assistant** и Amazon Alexa**. Просто като говорите, можете удобно да изпълнявате различни операции, например да превъртате напред или да поставяте на пауза любимия си филм, без да се налага да използвате дистанционното управление.

Съвместимост с 4K VOD
Новите Ultra HD Blu-ray плейъри на Panasonic поддържат услуги за видео по заявка 4K VOD (Video on Demand), предлагайки ново зрително преживяване на тези, които търсят безкомпромисно качество на картината и звука.

Възпроизвеждане на 4K видеозаписи от видеокамера и JPEG изображения
За повече информация, моля вижте приложението.

Дизайн: стилният дизайн създава чувство за изтънчено присъствие
Всички тези модерни технологии са поместени в стилен и елегантен корпус. Алуминият в лицевия и страничните панели на UB9000 спомага за подобряване на звуковото качество и същевременно придава лукс на дизайна, достоен за референтен модел от толкова висок клас.
* Активира се с актуализация на софтуера (очаква се скоро)
** Налично на немски и английски език

Моля разгледайте приложението, в което са описани основните функции.

За да научите повече за HDR10+ лицензионната програма, моля обърнете се към административния офис за HDR10+ лицензиране на адрес: info@hdr10plus.org.Специално разработено захранване за звуковите вериги
Високоефективен токоизправител
Използването на отделен изолиран токоизправител за аудио веригите осигурява висок динамичен диапазон и намалява колебанията в напрежението и шума, причинен от цифровите схеми. Нещо повече, в захранващия блок са използвани висококачествени електролитни кондензатори от аудио клас и новоразработен импулсен трансформатор с намотки от безкислородна мед OFC (Oxygen Free Copper) за понижаване на импеданса на захранването.

10-линеен изолиран стабилизатор
Захранванията на цифровите и аналоговите схеми в цифрово-аналоговия преобразувател са отделени и изолирани. Освен това, аналоговите стъпала допълнително са разделени на 2-канална и 7.1-канална част, като на 2-каналната част се подават две отделни стабилизирани захранвания за левия и десния канал. По този начин схемата на стабилизатора става 10-линейна, с което ефективно се намаляват взаимните смущения и се постига максимално чисто звучене. Също така, в захранването на аналоговите вериги са използвани висококачествени електролитни кондензатори от аудио клас за намаляване на шума и смущенията.

Аналогови аудио схеми
Висококачествен цифрово-аналогов преобразувател
2-каналната и 7.1-каналната звукови вериги са оборудвани с висококачествен цифрово-аналогов преобразувател с широка входна съвместимост, голямо съотношение сигнал/шум и висок динамичен диапазон.

Специална печатна платка за аналоговия изход
Аналоговите схеми за 2-каналния и 7.1-каналния изход са монтирани върху специална стъкло-епоксидна печатна платка. При тях са използвани висококачествени електронни елементи, като операционни усилватели с нисък шум и електролитни кондензатори от аудио клас. Сигналите се пренасят в напълно балансиран вид през цялата верига, от цифрово-аналоговия преобразувател до XLR изходите, посредством диференциални схеми.
2-канален (RCA/XLR) и 7.1-канален аналогов изход
2-каналният и 7.1-каналният изход също са разделени. Нещо повече, 2-каналният изход е оборудван с балансирани XLR изходни конектори, в допълнение към традиционните RCA конектори.

Двоен Pure AV (Аудио/видео изолиран) HDMI изход
UB9000 е оборудван с двойни HDMI изходи за изолиране и отделно предаване на видео сигналите към телевизора и аудио сигналите към усилвателя. Чрез разделянето на аудио и видео сигналите се потискат нежеланите шумове и смущения, в резултат на което се възпроизвежда чист, висококачествен звук.

Цифров лампов звук с повишаване на честотата на дискретизация
UB9000 може успешно да симулира характеристиките на специфичния топъл и комфортен звук на ламповите усилватели. Предвидени са шест различни вида „лампов звук" с повишена честотата на дискретизация до 96-kHz/192-kHz за изключително високо звуково качество.

Възпроизвеждане на 4K видеозаписи от видеокамера и JPEG изображения
Новите модели Ultra HD плейъри на Panasonic за 2018 година могат да възпроизвеждат 4K видеозаписи (в MP4 формат), направени с фотоапарат или видеокамера, както и да извеждат JPEG данни с 4K резолюция, така че да се насладите на спомените от ваканционните си пътувания в цялата им красота.

Основни функции на DP-UB9000
Висококачествена картина
Възпроизвеждане на Ultra HD Blu-ray (4K/HDR)
Процесор HCX (Hollywood Cinema Experience) за Ultra HD Blu-ray плейър
Поддръжка на технологиите за динамични метаданни HDR10+/ Dolby VisionTM*1
Прецизна обработка на цветовете с функция 4K High-Precision Chroma Processing
Повишаващо мащабиране с функция 4K Direct Chroma Up-scaling
Извеждане на 4K 60p/50p/4:4:4
HDR оптимизиране
Възпроизвеждане на FULL HD 3D Blu-ray DiscTM
THX сертификат (Очаква се скоро)

Висококачествен звук
7.1-канален аналогов аудио изход
2-канален аналогов аудио изход (XLR/RCA)
Висококачествени елементи от аудио клас
Двоен Pure AV (Аудио/видео изолиран) HDMI изход
Функция High Clarity Sound Premium за първокласен звук с висока чистота
Технология за понижаване на джитъра HDMI Low Clock Jitter Process
Цифров лампов звук с повишаване на честотата на дискретизация
Възпроизвеждане на звук с висока резолюция (DSD (11.2MHz/5.6MHz/ 2.8MHz), ALAC, FLAC, WAV, AIFF)
Премастериране с функция 192kHz/96kHz Surround Re-master
Специално разработено високоустойчиво шаси

Интелигентни функции
Зрително преживяване, управлявано с глас
4K VOD*1 *2
4K мрежови функции (Възпроизвеждане на 4K Video/ 4K JPEG)
Интернет приложения*2
Възпроизвеждане на съдържание от мрежата
Достъп до устройства в мрежата
Възпроизвеждане от външен харддиск
Дублиране на екрана (Mirroring) на смартфон/таблет
Вградена безжична LAN връзка
Тапет на началния екран
Управление от HDMI връзка

*1 Активира се с актуализация на софтуера (очаква се скоро)
*2 Необходим е достъп до Интернет.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.