• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ст. Тарасов: Турция може да разиграе арменската карта в Карабах

Ст. Тарасов: Турция може да разиграе арменската карта в Карабах

/КРОСС/ Конфликтът между Москва и Анкара се разширява, след като турският премиер Ахмед Давутоглу заяви, че страната му ще направи всичко възможно, за да помогне на Азербайджан да си „върне окупираните от Армения" територии, коментира Svpressa.

Днес външният министър на Анкара Мевлют Чавушоглу провежда преговори в Баку с ръководителите на Азербайджан и разисква този въпрос с тях. Наблюдателите приемат това като отговор на обявената от Москва търговска война срещу Турция.

Конфликтът в Кавказ между Армения и Азербайджан започна в началото на `90-те години, веднага след разпада на Съветския съюз, и доведе до мащабни военни действия. Това бе и единственият сблъсък между две държави, бивши републики на СССР.

Според директора на Изследователския център „Близък Изток-Кавказ" Станислав Тарасов Турция може да разиграе арменската карта в Карабах, където Русия е съюзник на Армения. От друга страна, ако събитията в Сирия вземат неблагоприятен за Москва и Башар Асад обрат, Русия ще се нуждае от възможност да влезе в Сирия от страната на Закавказието, което изисква добри отношения с Азербайджан.

Ако Баку приеме идеята на Анкара и възобнови конфликта в Карабах, нещата може да се усложнят както за Армения, така и за Русия, при условие, че Турция вземе негова страна, анализират експерти. Очаква се позицията на правителството на Азербайджан по този въпрос.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

а Русия трябва да разиграе кюрдската карта в Турция

28.11.2015 01:08:32

Анонимен

неблагоприятно ще е развитието на събитията за Турция - бъдещите Светска Република Турция със столица Истанбул, Източна Османска Империя със султан Ердоган и на юг - Кюрдистан.

27.11.2015 23:00:55

КЧ

Турчилята да си приберат рязаните карабини че може да останат без тях!

27.11.2015 21:39:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.