• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Азиатски фестивал в София

Азиатски фестивал в София

/КРОСС/ „Азия Отблизо" обединява за първи път азиатските държави в София. На 2 юли в Борисовата градина на сцена „Лятна Естрада" в София за първи път ще се проведе Фестивал на азиатската култура. 13 държави с представителства у нас ще представят своите традиции пред българска публика.

Посетителите ще могат да се докоснат до типични за азиатската култура танци, музика, изкуство, кухня, природа и традиции. Желаещите ще имат възможността да се включат в над 30 различни активности, чрез които ще опознаят магията на азиатската култура отблизо. Индонезия, Япония, Монголия, Иран, Южна Корея, Индия, Филипините, Палестина, Китай, Пакистан, Виетнам, Сирия и Тайланд са участниците във фестивала. Началото му ще дадат посланиците на държавите. Всяка държава е подготвила програма, в която ще участват нейни представители. Наред с разнообразната програма с активности от различен характер, гостите могат да закупят и билети за участие в томболата, за която голямата награда е 2 билета до дестинация по избор в Азия, предоставени от Turkish Airlines. Събраните средства ще бъдат дарени за благотворителност от Международният Женски Клуб (IWC), партньор на фестивалa „Азия Отблизо". Сред изкуствата, на които ще могат да се насладят всички софиянци и гости на столицата, са изпълнения на фолклорни, традиционни танци и музикални изпълнения в екзотични азиатски костюми.

За любителите на азиатската кухня ще се проведат готварски демонстрации, от които ще могат да научат интересни детайли относно приготвянето на екзотичната кухня и спецификите за всяка страна. В специално обособен фото кът всеки ще има възможност да се снима с атрактивните участници от Фестивала. За децата ще има локация, на която ще могат да участват и в различни азиатски игри и забавления, а уроци по калиграфия може да вземе всеки, който се запише за предоставените ателиета. Почитателите на пътешествията ще могат да увеличат списъка с мечтаните дестинации с помощта на видеата и информацията, която ще получат за най-красивите места в екзотичния континент. Официалното откриване на фестивала ще се състои в 10:00 ч., 02 юли 2017 г., в Борисовата градина на сцена „Лятна Естрада".

Събитието ще продължи до 20:00 ч., когато ще се проведе Гала вечер за закриването му. Първият азиатски фестивал в България „Азия Отблизо" ще се състои благодарение на любезната подкрепа на Държавния Културен Институт към Министерството на външните работи, Министерство на Туризма и Столична Община на Република България, както и със съдействието на генералният спонсор на фестивала - Turkish Airlines.

Повече информация можете да откриете на Фейсбук страницата на фестивала: https://www.facebook.com/asianfestivalsofia/

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.