• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Научната лаборатория за деца на Байер отвори врати в Националния музей „Земята и хората”

Научната лаборатория за деца на Байер отвори врати в Националния музей „Земята и хората”

/КРОСС/Детската лаборатория за приложна и забавна химия, организирана от Байер България ЕООД, бе официално открита днес. Научната лаборатория ще се помещава в Националния музей „Земята и хората" в рамките на една седмица - в периода от 13 до 19 октомври. По време на инициативата младежи, олимпийски състезатели по природни науки, и доброволци от Байер България ще демонстрират пред ученици от начални и основни училища в София интересни експерименти, които имат за цел да покажат забавната страна на химията.

На 17 октомври (събота) събитието ще бъде отворено за свободно посещение от всички желаещи. Демонстрациите на експериментите ще бъдат с начални часове 10:00 ч., 13:30 ч. и 16:00 ч. Входът е свободен и за участие е нужно предварително записване на тел. 02/832 33 44. Организаторите уточняват, че експериментите са подходящи за деца на възраст между 8 и 12 години.

Специални гости на официалното откриване на Научната лаборатория на Байер бяха г-жа Ралица Янакиева, Мениджър за България, Байер КропСайанс, г-н Алексей Христов, Председател на Управителния съвет на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки (СРООПН), г-жа Ивета Германова, Старши експерт, Регионален инспекторат по образованието, София-град и г-н Чавдар Начев, Директор на Националния музей „Земята и хората".

„Детска лаборатория за приложна и забавна химия от такъв тип се провежда за първи път в България. Това е една чудесна възможност да покажем на децата колко интересна може да бъде науката. Целта ни е по един различен начин да провокираме техния интерес и желание за учене", споделя Ралица Янакиева, Мениджър за България, Байер КропСайанс.

„За Олимпийското сдружение е голяма чест да участва в тази инициатива.
Стремим се да популяризираме природните науки сред все повече малки ученици, като идеята е да се повиши интереса им към участия в състезания и олимпиади. За нас е важно да има приемственост между поколенията и точно затова сегашните олимпийски състезатели от националните отбори по биология и химия се включват в проекта, предавайки опита си на по-малките.", каза Алексей Христов, Председател на Управителния съвет СРООПН.

Проектът „Научната лаборатория на Байер" се осъществява с подкрепата на Регионалния инспекторат по образованието, София-град и с приятелската подкрепа на Сдружението на ръководители на олимпийските отбори по природни науки.

снимки:Петър Йорданов

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.