• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Балет „Тодес” с новата си програма Мы в България

Балет „Тодес” с новата си програма Мы в България

/КРОСС/Зашеметяващият балет „Тодес" идва в България с новата си програма "Мы" на 24 март София, 25 март Русе , 26 март Варна. Любимци на българска публика, балет „Тодес"гастролират в България за 13-та поредна година по покана на DEGRIS EVENTS. Двучасовата програмата "Мы" (в превод от руски "Ние") е съкровищница на най- уникалните танцови номера, изпипани до съвършенство през 30 годишната история на феноменалния балет "Тодес". "Мы" - това са неспирно преливащи емоции, вибриращи, като оголени нерви с красиви и сложни хореографски похвати. Танци, в които като в безбрежен океан са разтворени нашите желания, страсти и мечти и преди всичко на свободата на човешкия дух.

Този път "Тодес" канят публиката и в интимния си свят за да покажат какви са те на сцената и зад кулисите с посланието "Това сме НИЕ". Много от тях са женени, някои вече разведени, някои имат деца, а други все още са такива... "Тодес" винаги са се отличавали с уникална хореография и неподражаем стил. Балетът обединява в хореографията си - класика, хип-хоп и модерен балет. Някои от танците, които ще покажат на българска сцена са "Пеперуда" - танц, в който солистката лети над земята, изпълнявайки сложни, акробатични елементи със завидна лекота и грация, докосвайки пода само за 30 секунди. "Восъчни фигури" - този танц кани зрителите в музей на восъчни фигури, които оживяват след като стрелките на часовника стигнат полунощ. Култови исторически фигури, като Иван Грозни и Хитлер ще накарат всички да ахнат не само заради приликата на образите, но и с помощта на впечатляващи хореографски решения.

Изумителният спектакъл „Мы" е с оригинална сценография, авторска музика, екстравагантни костюми и ефектно осветление. Потресаваща динамика, феерия на звуци и мощна енергия, взрив от емоции, собствен, неповторим стил - това е балет „ТОДЕС „ с новата си програма. Балетмайстор и постановчик на „„Мы"" е Алла Духова. Балет „Тодес", превърнал се в символ и съществен елемент от съвременната култура на Русия е създаден през 1986 година. Създател, балетмайстор и постановчик на балета е Алла Духова. На световна сцена са играли с Майкъл Джексън, Марая Кери и др.

2001 година Алла Духова е поканена лично от Путин на среща с 15 - те най - изтъкнати жени в Русия, постигнали успех в творческата си кариера. Името на балета - „Тодес" идва от един от най - опасните елементи във фигурното пързаляне, а самата Духова е хореограф на носителите на сребърни олимпийски медали французите Марина Анисина и Гвендал Хейзър. От 1990 г. балет Тодес активно работи и зад граница и гастролират в цяла Европа, Америка, Австралия, Израел. Неколкократно гастролират със собствена програма в САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.