• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Валери Димитров: Mарката КТБ е увредена непоправимо

Валери Димитров: Mарката КТБ е увредена непоправимо

/КРОСС/ „БНБ пропусна и не упражни тази своя власт, свързана с прилагането на оздравителни мерки по време на надзора, а се задоволи само с поставянето на диагноза. Може би е смятала, че няма смисъл да се спасява тази банка. В момента ситуацията е такава, че марката КТБ е увредена непоправимо. Едва ли тази банка може да бъде спасена, ако в нея се наливат каквито и да е било средства - това няма да предотврати паниката. Обещание за спокойствие може да даде само държавата или друга голяма банка, която да приеме КТБ." Това заяви в сутрешния блок на БНТ проф. Валери Димитров.

Той бе убеден, че едва ли ще се стигне до ликвидация актив по актив. „Най-вероятно остатъчното предприятие на КТБ като активи и негарантирани влогове може да бъде погълнато от друга банка и това е най-добрият вариант."

„В момента на основата на одиторския доклад квесторите трябва да изчислят капиталовата адекватност на банката и да се отправи предложение към БНБ. На основната на положителна или отрицателна капиталова адекватност се действа по определени начини - при отрицателна банката не може вече да просъществува", каза още той и заяви, че фондът за гарантираните влогове, трябва да бъде напълнен от банковата общност, която има интерес да има стабилност в тази сфера.

„Ясно и категорично това е задължение на банковата общност. Точка", подчерта Димитров.

Проф. Христина Вучева каза от своя страна, че историята от 1997 година се повтаря и днес също ще се появят т.нар. кредитни милионери. „Трябва да се реализира директивата от 94 година, касаеща срока на плащането на гарантираните 100 00 евро", добави тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.