• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Задържаните за аферата „КТБ” остават в ареста

Задържаните за аферата „КТБ” остават в ареста

София /КРОСС/ Софийският апелативен съд остави в ареста задържаните за аферата "КТБ" Маргарита Петрова и Борислава Кючукова. Заради влошено здравословно състояние Мария Димова остава под домашен арест. Апелативните магистрати потвърдиха решението на колегите си от СГС. Прокуратурата се отказа да протестира наложените им мерки.
За днешното заседание прокуратурата изненада обвинените с шест тома нови доказателства. Държавното обвинение твърди, че от касата на банката присвоени близо 206 милиона лева, защото на 19-и юни в банката е издаден протокол - разписка, с който фирма „Бромак", собственост на Цветан Василев, се задължава с близо 206 милиона към Корпоративна търговска банка. За присвояването на тези пари обаче са обвинени касиерката и две счетоводителки в банката.И въпреки че прокуратурата говори основно за това как Цветан Василев е нареждал на служителките в банката да вадят пари в брой от касата и да му ги дават, той не е обвинен по делото.
„Карали са ги да дават показания срещу някой конкретен", заяви Николай Кючуков, съпруг на едната обвиняема.
Сега прокуратурата се е сдобила с експертиза, която обаче обхваща само периода 16-и - 20-и юни. Експертите казват, че фактическа липса от касата на банката не е видно да има.
Проблемът бил, че разписката, с която фирма „Бромак" се е задължила с близо 206 милиона към банката, не била счетоводен документ. Не стана ясно обаче какво общо имат касиерката и счетоводителките с тези пари и защо са обвинени, че са ги присвоили лично за себе си. Друга любопитна подробност е, че експертизата сочи, че операцията по осчетоводяване на тези пари е извършена на 27-ми юни - ден, в който банката вече е затворена и в нея са квесторите на БНБ.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.