• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Квесторите на „Виктория” разследват източване чрез нереални договори за наем и услуги

Квесторите на „Виктория” разследват източване чрез нереални договори за наем и услуги

/КРОСС/ „Квесторите нямат никакви връзки по права и съребрена линия с нито един от членовете на ръководството на БНБ, включително и по сватовство. Цитираните от вас договори за правна помощ са изцяло насочени към установяване на фактическото състояние на банката и са на цена, значително по-ниска от пазарните нива, използвани от банката преди квестурата. Изпълнителните производства са възложени съобразно минималните нива за адвокатските възнаграждения по действащата в страната адвокатска тарифа", заявяват Божидар Аршинков и Христина Стамова в писмо до изпълнителния директор на БТВ Павел Станчев във връзка с репортаж, касаещ работата им като квестори в ТБ „Виктория".

„По повод сключените договори за правни консултантски услуги - в юридическото звено на банката, заварено от квесторите, бяха установени сериозни слабости и пропуски, като лоша организация на работата и неефективно разпределяне на отговорностите. Като пример - голяма част от оригиналите на кредитните досиета бяха открити в насипно състояние по шкафове и чекмеджета на юристите. В резултат и на това бе отстранен ръководителят на управление „Правно" и член на Управителния съвет Георги Дренски. В същия ден, 23 септември 2014, трима от ръководителите на управление „Правно", включително г-н Дренски, основаха секция на КТ „Подкрепа", чиято основна дейност е да саботира процеса по изясняване на фактическите обстоятелства, довели до затваряне на банката и работата ни по оптимизиране на нейната дейност. Любопитно обстоятелство е фактът, че от учредяването на секцията на КТ „Подкрепа" нейното ръководство отсъства от работа, ползвайки болнични листове с една и съща диагноза „Увреждане на междупрешленен диск". На 13 октомври 2014 г. е разпоредена проверка на началник-управление „Човешки ресурси"и предоставянето на доклад за отсъстващите по болест служители на банката. За проверка по същество върху издадените болнични листове е поискано съдействие от министъра на здравеопазването, управителя на НОИ, управителя на НЗОК и главния секретар на МВР. Установено е неправомерно изнасяне на поверителна информация от банката, за което сме сезирали Прокуратурата на Република България. Към тази информация принадлежат и част от документите, показани в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" от 22 октомври 2014 г. Продължава работата по установяването на фактически обстоятелства и данни за източване на банката чрез изключително завишени договори за наем и други външни услуги, сключени от мениджмънта на банката преди откриването на процедурата по специален надзор. Заявяваме категорично, че ще запознаем обществеността с цялото фактическо състояние на банката след неговото пълно установяване", посочват Аршинков и Стамова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.