• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Рашидов: Дори и главният прокурор каза КТБ да се оздрави

Рашидов: Дори и главният прокурор каза КТБ да се оздрави

София /КРОСС/ Дори и главният прокурор каза банката да се оздрави. Това каза след церемонията, на която Столичният общински съвет го удостои със званието почетен гражданин на София, бившият министър на културата в кабинета "Борисов" Вежди Рашидов, коментирайки пред журналисти темата с Корпоративна търговска банка (КТБ).
"В банката седят пари на български данъкоплатци. Аз съм плащал данъци за твоите баби и лели, за да имат за пенсии, здравеопазване, социални... Данък доход плюс данък смет. Имал съм доходи и съм плащал на държавата си", заяви Рашидов и добави, че е плащал и данъци върху лихвите и е един добър данъкоплатец.
Припомняме, че още в началото с казуса КТБ в началото на лятото се разбра, че Рашидов държи около 2.5 млн. лева в нея. Във вторник за пореден път БНБ удължи срока на специалния си надзор над финансовата институция.
"Да, не съм разбирал от банково дело, това не е моя работа. Като наивник си турих парите в банката, в която държавата си държи парите", каза още той и добави, че по принцип там, където е държавата, не би трябвало да има по-силно. По думите обаче се оказало, че изобщо няма държава. Според него драмата е, че има лошото усещане, че е ограбен от собствената си държава. "Ужасно усещане - тези 500 човека са демотивирани да плащат данъци", каза още и уточни, че бюджетът на държавата се е правил от тези пари, а не "от небето, с дрънкане".
"Тъй че - всички вече казаха, дори и главният прокурор каза банката да се оздрави", посочи Рашидов. Според него журналистите са се интересували само кой има пари в КТБ и припомни, че размерът на неговите авоари е обявен в сайта на Сметната палата, а в банката има други клиенти с по-високи депозити и кредити. "Колко пъти питахте кой краде парите", попита журналистите той, а след това, попитан кой според него краде, той отвърна: "Аз съм бил членоразделен. Казвал съм имена. Проучвайте."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И трябва да имаш гарантирани от държавата 100х. евро в гаранционния фонд, който като беше на власт изхарчихте дружно. Сега имаш половин километър магистрала на твое име и почетен гражданин - да ядеш и пиеш без да плащаш. Комрленде?

17.09.2014 19:32:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.