• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Парамов: Изводът от работата на надзора в КТБ е, че той е такъв във всички други банки

Парамов: Изводът от работата на надзора в КТБ е, че той е такъв във всички други банки

/КРОСС/Бившият шеф на Сметната палата Валери Димитров е категоричен, че дупката във Фонда за гарантиране на влоговете в банките трябва да бъде запълнена от самите банки. Така, със споделена отговорност, те ще осигурят средства за изчистване на задълженията към клиенти на КТБ до 100 000 евро, обясни Димитров пред Нова тв. Той подчерта, че подобен ход би бил в интерес на самите банки, защото в противен случай ще се намери кой да започне да ги отстрелва една след друга, което би било фатално за системата.

Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК, не вижда как банката може да бъде спасена. „Странното е, че до момента нямаме информация колко са гарантираните влогове в КТБ", каза той.

Изключително остър към реакцията на БНБ бе Кольо Парамов. Финансовият експерт нарече доклада за КТБ "уникален автогол на Иван Искров" и отсече за дупката в банката: "Това означава, че не е имало абсолютно никакъв надзор над БНБ." Според него Искров се обръща към парламента за помощ, за да прехвърли отговорността.

"Изводът от работата на надзора с КТБ е, че той е такъв във всички други банки", възмути се Парамов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

То не бяха сълзи, не бяха сополи колко е скъпа АЕЦ Белене. А се оказа, че някой сульо като на шега е гушнал милиарди колкото половин Белене и никой политик не се интересува кой е този някой и къде са парите.

23.10.2014 15:38:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.