• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

В. Волева: Член 417 от ГПК е смъртта на България

В. Волева: Член 417 от ГПК е смъртта на България

/КРОСС/ Член 417 от ГПК е смъртта на България. Той разсипа бизнеса и хората. Проблемът в него е, че първо те убиват, а след това се доказва дали е правилно, или не, каза адв. Веска Волева по повод опитите за промяна на чл. 417 от ГПК, който в момента, по думите й, дава на банките права, равностойни на тези на държавата и общините.

„За банките няма правосъдие. За всички останали правосъдието е задължително, за банките обаче - няма. Поради тази безнаказаност те започнаха да злоупотребяват в такива мащаби. Ако имаше наказателно производство, всичко щеше да излезе наяве, порочните практики щяха да са минали през съда и те щяха да знаят, че това не може. Ако вие не сте взели заем, но утре ви изкарат едно такова заповедно производство, без да го разберете, ще продадат жилището ви и вие след това ще доказвате, че тази банка не сте я виждали никога. Но първо ще ви продадат жилището. Аз имам такива случаи - продадено жилище, без човекът да е стъпвал в банките", каза Волева в интервю за БНР.

Председателят на Асоциацията на българските банки Петър Андронов коментира, че едва в 0,1% от случаите съдът е постановил, че банките неправилно са изчислили размера на дълга. Членът касае най-вече необслужваните потребителски кредити, които към края на 2014 г. са 255 хиляди: „Чл. 417 осигурява автоматичен процес по издаване на изпълнителни листи и действия срещу нередовни длъжници, но, обърнете внимание, те правят това с парите на депозантите, а парите на депозантите са парите, които в крайна сметка, по силата на българското законодателство, са гарантирани от българската държава".

Адвокат Десислава Филипова коментира, че на практика масово изпълнителните дела по въпросния член приключват преди исковете. Ако хората възразят, и то своевременно, това не води до автоматично спиране на изпълнителното дело, запор на сметките и заплатите и т.н. В такъв момент хората нямат и пари да се обърнат към адвокат, допълни тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Митко Димитровн

Колкото по-вече чета българското законодателство, толкова по-добре се убеждавам, че България е без правова държава.

27.07.2015 04:00:17

Митко Димитров

Колкото по-вече чета българското законодателство толкова по-добре се убеждавам че България е без правова държава.

27.07.2015 03:57:42

Анонимен

Има идиот, който го е предложил и други като него, които са го гласували! Нали има протоколи от всички заседания на нс и комисиите му и там са имената на тези добитъци!

08.04.2015 21:49:04

Наблюдател

Прав е адвоката - Браво!

08.04.2015 19:42:23

Анонимен

Необходимо е народът да бъде събуден, информиран и поведен към ликвидиране устоите на тези античовешки устои, които се множат, за да паразитират безнаказано ! Човекът и държавата трябва да са равнопоставени на "везната" !

08.04.2015 18:20:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.