• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Нов взрив на банкомат, полицията хвана един от обирджиите, други трима се издирват

Нов взрив на банкомат, полицията хвана един от обирджиите, други трима се издирват

/КРОСС/ Серията грабежи на банкомати продължава. Този път и извън София. Тази нощ банкомат е бил взривен в центъра на Сапарева баня, съобщава „Фокус", като се позовава на информация от ОДМВР - Кюстендил.

Сигналът е подаден в 03:30 часа. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни действия. Извършителите, които бягали с краден джип, са засечени от полицията на един от междуселските пътища до пернишкото село Боснек. В опита си да избягат от полицейската засада мъжете тръгват през дере с джипа си, след което започват да бягат в гориста местност. Около 4 часа сутирнта започват и действията на полицията по преследването на избягалите мъже. Тази сутрин беше задържан един от тях. Останалите трима все още се издирват, предава БНР.

Изоставили джипа в гориста местност, като в него са намерени и парите от обира в Сапарева баня. И в момента там се провежда мащабна операция, в която са включени полиция, жандармерия, антитерористичен отряд, специализирани кучета, хеликоптер и дронове.

Операцията се ръководи лично от главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

"Силите са на терен. В момента се провежда специализирана полицейска операция в района на село Боснек по издирване на извършители криминално престъпление - взривен банкомат в Сапарева баня", обясни гл. комисар Маринов.

„Има задържано едно лице, други три се издирват. Установен е автомобилът, с който е извършено престъплението. Включени са сили на СОБТ (Специализиран отряд за борба с тероризма), жандармерия и „Гранична полиция". В операцията участва и хеликоптер. Продължава издирването на другите трима извършители", допълни той.

От думите му стана ясно, че издирваните и задържаният са отговорни и за част от другите покушения на банкомати в последно време.

"Към момента, което можем да кажем, лицата са криминално проявени, между 35-40-годишни", допълни Маринов и обясни още, че и четиримата извършители са криминално проявени - както задържаният, който в момента се разпитва от полицията, така и тримата, които все още се издирват от полицейски патрули. И тримата, които са успели да избягат, са известни на полицията. Към момента обаче тяхната самоличност не се съобщава, обясняват още от Министерството на вътрешните работи.

Според "24 часа" задържаният не е участвал в конкретния обир в Сапарева баня, а е арестуван на адрес в Перник.

Това е поредният взривен банкомат в страната в последните седмици. До края на октомври е имало само 5 покушения срещу банкомати за цялата година, като подобна статистика изнесе министърът на вътрешните работи Валентин Радев, след като в една и съща нощ бяха гръмнати три машини за пари (две в София и една в Баня). След този случай последва подобен обир в Самоков, в столичния ж.к. „Дружба", а вчера бяха задигнати и около 60 хиляди лева от банкомат в „Редута", отново в София.

„Създадена е необходимата организация. Всяко едно нещо си иска своето време и действие, за да се постигне резултат. За съжаление, имаме пореден такъв случай. Това не е измислено в България, не е българска практика. Западноевропейските страни са имали такъв проблем преди няколко години. Най-вероятно там е почерпен опитът. Проблемът е, че средствата, които се ползват за извършване на тази престъпна дейност, са общоопасни и могат да нанесат травми на хора, ако има в близост", заяви след вчерашния взрив на банкомат в „Редута" главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.