• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Назначиха трети директор на НДК за една седмица

Назначиха трети директор на НДК за една седмица

/КРОСС/ Ангел Митев, който досега оглавяваше държавното дружество „Реставрация", поема поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Това обяви на специална пресконференция министърът на културата Боил Банов, предава БТВ.

Така Митев става третият директор на НДК през тази седмица.

Постът беше овакантен в четвъртък, след като досегашният директор Мирослав Боршош се оттегли, докато текат проверките на дейността. В началото на седмицата той беше уволнен от министъра за европейското председателство Лиляна Павлова, а постът му беше поет от Борислав Велков. На следващия ден обаче Боршош беше върнат по настояване на премиера Бойко Борисов.

„Моят избор за изпълнителен директор и членовете на Съвета на директорите на този етап е свързан изключително с ремонта - със завършването му в срок и, съответно, след това той да стане предпоставка за развитието на културата за години напред", коментира Банов

„Към момента, този избор не е съсредоточен върху творческата част, а е само прагматичен - качествено, в срок и законосъобразно приключване на ремонтните дейност. Дай Боже, всичко да бъде наред и наесен да разговаряме само за развитие на културата участието на Двореца в тези процеси", каза още Банов.

В Съвета на директорите влизат още Красимир Петков, който е бивш строителен инженер, Росица Бачева - юрист, Борислав Велков - в знак на приемственост, както и главният юрисконсулт на Министерството на културата Татяна Цветанова. Предположенията са, че именно Велков ще оглави съвета.

„Нужен ни е експертен съвет на директорите, който може да разреши всички проблеми законосъобразно и прозрачно", добави Банов, като отново подчерта, че това е временно решение с оглед на ситуацията.

„Искам да благодаря на Мирослав Боршош за всичко, което направи с Двореца през последните години, по отношение на културните му политики аз съм негов твърд поддръжник. Считам неговото решение да се оттегли до завършване на проверките за нормално, подкрепям го и при позитивен резултат - може да имам възможност да го поканя отново на работа", каза още Банов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.