• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Световната купа в Банско: Три дни празник за любителите на ските

Световната купа в Банско: Три дни празник за любителите на ските

/КРОСС/ От днес до неделя Банско ще прикове вниманието на любителите на снежните спортове от цял свят. Страната ни е домакин на три старта в скоростните дисциплини при дамите от световната купа в алпийските ски, предава NOVA.

Олимпийски и световни шампионки превземат Банско за най-очаквания спортен уикенд за 2020-а. На пистите под връх Тодорка ще имаме възможност да видим в скоростна надпревара елитът в алпийските ски при жените.

Банско приема стартове от Световната купа за седми път и тази година интересът е изключително голям. Надпреварата ще бъде излъчена от 25 телевизии в цял свят. Очакват се близо 20 хиляди зрители да изпълнят Бъндеришка поляна. В петък трибуната за зрители ще бъде със свободен достъп за всички желаещи, до изчерпване на местата. В събота и неделя достъпът ще става срещу билет. За феновете отново ще има зона за забавление с много подаръци и концерти с български поп звезди. Всички очакват с нетърпение да видят в действие и Микаела Шифрин, която оцени подобаващо трасето в Банско.

"Пистата е много технична, спрямо голяма част от тези през сезона и според мен това е много хубаво. Условията бяха просто перфектни, снегът е много добър, можеш да стоиш стабилно на ските и да се забавляваш", каза двукратната олимпийска шампионка Микаела Шифрин.

Разнообразие от спортни събития през януари по DIEMA XTRA и онлайн в PLAY DIEMA XTRA

Погледите приковава и неповторимата Естер Ледецка, която е единствената състезателка спечелила златни медали в два различни спорта в рамките на едни Олимпийски игри. Доволна от условията остана и олимпийската шампионка от Пьонгчанг в спускането София Годжа.


"Тук специално съм за първи път, била съм само веднъж в България, в Пампорово за Европейската купа. Банско изглежда добре, трасето е много хубаво, предивзикателно. Изпровах го днес под номер едно и преминах по снега без още да има следи, което си беше трудно", каза още София Годжа.

Стартовете в петък и събота започват в 10:45. В неделя супергигантски слалом е с начален час 10:15, като всички състезания ще бъдат излъчени на живо по NOVA Sport и Diema Sport 2.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Някой се опитва да имитира ентусиазъм. То бива-бива, но чак пък толкоз!

24.01.2020 17:53:31

Зина

Определено си е празник!!! Радвам се, че можем да гледаме толкова голямо събитие като Световната купа точно в Банско!

24.01.2020 16:46:41

Калоян

В Банско атмосферата е страхотна! Очертава се силен уикенд с много адреналин!

24.01.2020 14:20:24

Аnа Маria

Три дни, но най-чаканите и най-вълнуващите. Трябва само да сме благодарни, че имаме тази възможност да наблюдаваме отблизо.

24.01.2020 14:19:39

Дани

Почнаха вече, много е готиноооо! Ей такива събития трябва да има повече в България, че да имаме малко положителни емоции, не само да се напрягаме на работа и да се занимаваме с домашни задължения.

24.01.2020 11:36:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.