• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Никола Вапцаров: На този етап втори кабинков лифт над Банско е излишен

Никола Вапцаров: На този етап втори кабинков лифт над Банско е излишен

/КРОСС/ На този етап втори кабинков лифт над Банско е напълно излишен. Това каза в предаването „Тази събота" по bTV Никола Вапцаров, местен хотелиер и потомък на поета и революционер Никола Вапцаров.

По думите му опашките могат да се облекчат, като се позволи на хотелиерите да продават ски пасове от рецепцията.

Според Никола Вапцаров с организационни мерки човекопотокът може да се подобри поне с 40%.

„Едното е да се отворят повече каси, другото е да се комбинира извозване на туристите догоре с бусчета, както и да се увеличи скоростта на лифта. В Банско се говори от всички, че той работи на минимална скорост", отбеляза той.

"Не може, когато има например ски олимпиада в Банско, да няма грам опашка, а в моменти, в които градът е почти празен, да стават километрични опашки. По този начин се създава впечатлението, че има проблем, а проблемът се създава от „Юлен". Те действат с подмушване. Сега искат да сложат още една кабинка, след това ще започнат: „Малко ще изсечем, за да има ски, да има спорт, децата да са добре", предположи Никола Вапцаров. Той изтъкна, че не е против развитието на Банско, а напротив, като хотелиер би се облагодетелствал.

„Ако има разширение и бум, за нас това ще е добре, но аз не искам да става така. Не може по този начин, в 12 без 10, да се вземат решения, които касаят огромна територия от България и да се подарява тази гора на офшорна фирма с неизяснен произход", подчерта Вапцаров.

„Не мога да бъда спокоен, че Банско ще се развива с някакви мафиотски инвестиции и пране на пари, защото това дестабилизира бизнеса. Предполагам, че има някакъв проблем с тези пари, щом не се декларира кой е собственикът, сигурно има конфликт на интереси", отбеляза той.

„ЕС преди няколко месеца прие декларация да се окаже натиск върху офшорните зони, а ние подаряваме част от България на някаква офшорка", категоричен беше Никола Вапцаров.

„Първоначалният план за Банско предвиждаше 7000 - 8000 легла при построяването на лифта. В момента са 18 000. Как ще ни гарантират, че като разширят ски зоната, няма изведнъж да започне отново да се строи", попита той.

„Тази гора от блокове, която отвращава хората, ни превърна в най-евтиния ски курорт в Европа. В момента в Тирол е по-евтино с картата, отколкото в Банско, но хотелите са по-скъпи, затова сигурно много хора идват в Банско", допълни Вапцаров.

Най-успешният български скиор в алпийските дисциплини Петър Попангелов, който е и хотелиер на Боровец, коментира, че трябва да се развива туризмът във всички наши зимни курорти.

"Една кабинка да се направи, мисля, че не е такъв голям проблем", заяви той по повод казуса с Банско. „За всяко нещо си има „за" и „против", въпросът е България да напредва в зимния туризъм и да създаваме нови поколения на скиори, които да ни представят в бъдеще", каза Попангелов.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Смирненски

А на кой етап вече няма да е излишен, бе незнайно как забогатяло келешче?

15.01.2018 02:15:46

Анонимен

Ще му запалят чергата на този потомък!

13.01.2018 20:44:37

Анонимен

Да ме видя да обяснявам някъде, че социализмът е бил мръсен и гаден? Обиколил съм 2/3 от 100 НТО, + още доста, които не влязоха в класацията. Плащам си вход навсякъде и нямам против, защото Мин. на културата не дава пари за поддръжката им, а те някак трябва да се държат в приличен вид и да има хора, които го обслужват. Затова си плащам и хич не ми трябва вашия социализъм. Не следя биографията на мазната муцунка, просто имам добра памет къде и защо съм виждал лицата на хората. Като се сетя как се кривеше в ЕП и дума не можеше да обели за прачичо си (или както там се води, не разбирам от такива далечни разклонения), щото не знае и ми става мъчно. Млад човек, а неук за собствения си род. Пък виж, с пробивния си баща, дето го набута по партийните стаички, човекът се издигнал. Цял хотелиер станал :)

13.01.2018 14:36:03

Анонимен

Ами вие специалистите по следене на автобиографии защо не идете до някой от едно времешните "100 национални туристически обекти" например, Ботаническата градина в Балчик или габровския Етър и се опитате да ги посетите както беше по времето на "мръсния, гаден социализъм" хей така без МУТРЕНСИТЕ ТАКСИ които ти убиват желанието изобщо да видиш хубостите на България! Ай сиктир бе тъпанар-специалисти! Не всичко е пари, но ще дойде видов ден, рано или късно ще дойде!

13.01.2018 14:08:04

Анонимен

Добър коментар от долу. Очевидно че му следиш биографията!

13.01.2018 13:12:12

Анонимен

Същият този "хотелиер" е неуспял БСП-ар. Само ще припомня, че преди няколко години един дълбоко забравен вече евродепутат Евгени Кирилов го довлече в Брюксел, заедно с баща му, на конференция за Вапцаров. Оттам той се запозна още с Кристиян Вигенин и всички червени дървени философи - от Дърева до всички червени поети. По-късно младежът се опита да става депутат от Пиринско. После беше зам.-кмет на Младост покрай онази Иванчева, помните ли я? После си се прибра на село и как успя за по-малко от 2 години да стане хотелиер, само той и този, които му плати за едни декари в Младост знаят :D Какво ми го хвалите? Поредният чист и неопетнен кадър на БСП-то. Ха-ха-ха!!! Историята помни!

13.01.2018 10:53:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.