• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Найден Зеленогорски: Концесията на Банско трябва да изключва монопола

Найден Зеленогорски: Концесията на Банско трябва да изключва монопола

/КРОСС/Налагането на монополи нанася вреди на цялата икономика. За нас концесията на Банско трябва да изключва монопола, да има максимален ефект за икономиката и да се мултиплицират ползите. Бих призовал за балансирано решение при спазване на закона и на европейските изисквания - такова, че да позволи регионът да се развива в контекста на най-високите стандарти за опазване на околната среда.

Това каза на срещата в МОСВ за концесията на Банско председателят на Регионалната комисия в парламента и съпредседател на Парламентарната група на РБ Найден Зеленогорски и добави, че при решението трябва да се даде шанс усилията и на правителството, и на концесионера, и на местния бизнес да се развиват в ясна законова рамка.

Той подчерта, че като председател на парламентарната комисия по регионално развитие за него ключови са въпросите има ли незаконно строителство, има ли препродаване на съоръжения, както се твърди от природозащитници, и каква е реалната концесионна площ. Разтрогване на концесията би било най-лошият вариант - ще е огромна щета и за бюджета, и за ски туризма, и за развитието на целия регион, не само на Банско, заяви Зеленогорски и каза, че при такова стечение на обстоятелствата на Банско години наред няма да се карат ски.

Вярно ли е, че има продадени ски-влекове и лифтове, каква е точната концесионна площ - обществото трябва да получи ясни отговори на тези въпроси, посочи още той и подчерта, че трябва да се налагат санкции при установени нарушения.

Трябва да се стигне до балансирано решение, което да включи актуализиране на договора, така че да се защитят интересите и на държавата, и на региона в рамките на българското законодателство. Такова решение е възможно и се надявам да бъде постигнато, каза още пред присъстващите на срещата председателят на комисията Найден Зеленогорски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

кой

Оправи Плевен,сега иде ред на Банско.Честито на Банско

09.03.2016 16:50:44

Зеленополски

Найдене, самата концесия в себе си генерично е вид монопол. Това се прави с цел еднопосочно и хармонично развитие на дадения проект, в случая ски зона Банксо. Целта е да има контрол. Ако дадете концесия на 15 фирмички и еко-организации за да няма "монопол" ще настане хаос. Юлен си работят добре, критиките срещу тях са чиста провокация от други икономически интереси.

07.03.2016 20:48:51

Анонимен

тези зелени са се запънали като магарата на мост прозира че хич не ги интересува балансирано решение а искат кеш най-вероятно

07.03.2016 15:40:39

Анонимен

Този пък откога разбира от туризъм и екология или говори каквото са му наредили?

07.03.2016 15:23:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.