• 23 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8059
  •  GBP / BGN 2.2965
  •  CHF / BGN 1.9746
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Бареков иска от МВР сравнителен анализ на документите

Бареков иска от МВР сравнителен анализ на документите

/КРОСС/МВР да направи сравнителен анализ на документите, с които разполага Николай Бареков и тези, които се съдържат в архива на ведомството за част от водещите фигури на прехода. Това призовава лидерът на "България без цензура" в свое писмо до вътрешния министър Цветлин Йовчев. Целта на този анализ е да се установи, колко и кои от книжата са изчезнали и колко от тях са с променено съдържание.

"Разполагам с пет копия на преписи от документи, от които става ясно каква е самоличността на агент Пламен и неговите премеждия в СИК и ВИС през годините. Неговата самоличност ще бъде запазена, защото такива са законовите и морални изисквания. Макар да е работил за службите, информаторът с инициали "Д. П." е бил малтретиран редовно от представители на ВИС-2, но същевременно е бил пазен от МВР заради информацията, която е изнасял от средите на ъндърграунда", коментира Бареков.

Преписите имат строга логическа последователност назад във времето. Те показват, че този информатор е бил особено ценен за МВР и информацията често е служела за превантивна мярка от органите на реда спрямо групировките, когато става дума за проституция, наркотрафик и рекет. Всички бланки имат регистрационни номера в архива на МВР и лесно може да бъде проследен целия случай, ако МВР има добрата воля, смята лидерът на ББЦ.

"Според моите тълкувания, тук не става въпрос за отделна разработка, посветена на Бойко Борисов, а за засечка по линия на наркотиците в разговори между популярни лица от българския ъндърграунд през 90-те. На практика от логическа гледна точка няма как да има фалшификация, нито на цялата поредица документи, нито на документа, чиито главен герой по смисъл и по обем се явява г-н Борисов. Според информация от преписите, въпросният агент участвал в Дело за оперативна разработка "Жълтия", ДОР "Бухала" и ГДОР "Приятелите", които е извършил перфектно, а разработките са напълно успешни", заявява в писмото Бареков.

Председателят на ББЦ изразява пълна готовност да предостави на ведомството книжата, с които разполага, за да се изясни фактологията, свързана с професионалното и обществено развитие на политици, бизнесмени и общественици, които са изиграли и в момента играят основна роля в българския политически и икономически живот. А фактологията във въпросните документи, според Бареков, сочи, че ключови персони от българския преход са преки участници в редица престъпления, сред които убийства, рекет и наркотрафик.

"Смятам, че подобно навременно действие от страна на МВР ще отговори на огромния обществен интерес към истината за връзките и зависимостите между политиците и организираната престъпност", казва в писмото си Бареков.

"Архивът на МВР или друг източник е мястото, от което черпите информация, че Бойко Борисов е "бивш охранител с връзки, с лица, свързани с организираната престъпност", пита във финала на писмото си към Йовчев лидерът на ББЦ.

Сравнителният анализ на рапорта без пасажа за Бойко Борисов губи всякакъв смисъл, значение и тежест, както от оперативна гледна точка, така и стилистично и художествено. Изводът е, че няма как пасажът за Борисов да е бил добавен, защото без него документът губи значение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

КРОСС ли остана последният бастион на Бареков и неговата шайка?

29.07.2014 15:14:40

Анонимен

КРОСС ли остана последният бастион на Бареков и неговата шайка?

29.07.2014 15:13:42

Анонимен

http://www.fivefamiliesnyc.com/2011/05/us-knew-of-bulgarian-pms-alleged-mafia.html Старо, но интересно четиво.

29.07.2014 14:55:48

Анонимен1

Къде е Борисов, защо се покри или звъни на всички лица, които има достъп до досиетата, да започнат да укриват уликите?

29.07.2014 14:37:39

Анонимен

Трябва да се направи и да се види истината , а тя е ,че борисов има криминално минало

29.07.2014 14:37:17

Анонимен21

Само дето МВР иска да изкара Бойко невинен

29.07.2014 14:29:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.