• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

ББЦ въвежда данъчна ваканция

ББЦ въвежда данъчна ваканция

София /КРОСС/ "България без цензура" въвежда данъчна ваканция в някои сектори. Отпадане на данъка за старите сгради и премахване за една година на такса „Смет" са част от мерките, залегнали в управленската програма на партията. Предвижда се премахване на данък лихва и постепенно отпадане на плоския данък. Те бяха представени от лидера на ББЦ Николай Бареков и икономическия му екип на кръгла маса в Народното събрание със синдикалните организации КНСБ и КТ "Подкрепа".
Ние сме за операция „Чисти ръце", която включва пълна деполитизация в сектори като енергетика и здравеопазване, посочи Бареков.
Срещата с профсъюзите премина в духа на добрия тон и консенсуса за разлика от срещата на синдикати и работодатели с Борисов преди две седмици, на която те изразиха остри критики към бившия премиер и развенчаха митовете за успешното му управление.
В консултациите участваха председателите на КНСБ - Пламен Димитров и на КТ "Подкрепа" - д-р Константин Тренчев и представители на двата синдиката, както и представители на ръководството и икономическият екип на ББЦ. Само преди дни екипът на ББЦ се срещна и с работодателските организации.
Николай Бареков съобщи, че до 15 август ще е готова управленската програма на партията, която ще бъде изпратена на синдикатите, за да дадат своята оценка и препоръки.
Дошли сме не да говорим, а да слушаме какво ще ни кажат синдикатите. Тук сме в качеството си на слуги на българския народ. Искаме да чуем съветите и оценките на КНСБ и КТ „Подкрепа" за ситуацията в страната, обърна се към синдикатите лидерът на ББЦ. „Ако аз стана министър-председател, диалогът с Вас и работодателските организации ще бъде непрекъснат", обърна се Бареков към представителите на двата синдиката.
Върви сценарий на ДПС и ГЕРБ, които целят овладяване на държавните ресурси и сформиране на нелегитимно управление в следващия парламент. Политическата криза се нагнетява от партиите в парламента, които отказват да работят, подчерта Бареков.
Председателите на двата синдиката се съгласиха с лидера на ББЦ и изразената миналата седмица пред него позиция на работодателите, че у нас няма икономическа и финансова криза, а политическа, прераства в социална. „Кризата е преди всичко ценностно-морална, която преминава в политическа и няма как да не стане икономическа и социална", каза д-р Тренчев. „Както и да наречем кризата - морална, политическа или социална - все ще бъде вярно", каза от своя страна Пламен Димитров.
Синдикатите споделиха притесненията си заради хилядите хора, които ще останат без заплати и без работа заради блокираните средства на бизнеса в КТБ. „Моята теза е като вашата, че акционерите трябва да бъдат призовани да спасят банката. Споделям вашите притеснения. Имам срещи с бизнесмени, които няма да могат да си платят заплатите и ако вие излезете заедно с тях, ние като политици сме длъжни да ви подкрепим", посочи лидерът на ББЦ. Той съобщи, че ще поиска от шефа на Еврокомисията Юнкер независима европейска експертиза на КТБ.
Борисов готов ли е да подпише с мен предизборно споразумение, че и той няма да допусне ДПС до властта, попита в парламента Бареков. Искаме рестарт на системата с нови хора, нови политици, ново правителство и нов морал, обяви той. Той призова управителят на БНБ Иван Искров и неогвият екип незабавно да подадат оставка. Новото управление на БНБ трябва да бъде избрано от нов, легитимен парламент, с консенсусно решение на всички политически партии.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЕГН (ЕС-Граун системата) в Република България след 10 ноември 1998 година Идеята на ЕГН ситемата е да се води по-бърза и лесна статистика в изчислителните центрове(ТИЦ). След двете огромни имиграционни вълни през '90 години,ЕГН системата се оказа бреме останало от тоталитаризма на 1-вият- Тодор Живков,който също ,като Милко Балев,Пенчо Кубадински,Людмила Живкова,Ванга Гущерова са имали свой персонален ЕГН номер.Цялата структура на ДС(Държавна сигурност) е изградена върху ЕГН-тата или съпоставката на 10 цифрен номер към трите имена на българите,където номерът от десет цифри има по-голямо значение от трите имена!? Остават нотките на съмнение,че след дигитализацията и микроинтеграцията "Байт на кубичен сантиметър",ЕГН системата на Република България не е изкопирана на микромемори носители и продадена на "чужди държави",като Южна Африка например или Аржентина. Липсващият елемент е отсъствието на латински букви в позициите на 10 цифрените номера,като персоналните номера на Република Италия,напр.(75M2E05A77R)! Така терористични организации ,като Хамаз и Ал-кайда,щяха да бъдат максимално затруднени при издиктуването и запомнянето на ЕГН-та.(изписани са с арабски цифри и не е изключено да носят фонетичен смисъл при транслация на арабски език). Вторият въпрос е този с тези "кухи" или "напуснати" ЕГН-та на тези около 3 000 000 българи живеещи държави от Европа,Северна и Южна Америка,Африка,Австралия и АЗИЯ. Има стотици вариации,на българи получили чужди гражданства и изоставили старите си данни в огромните масиви на НСИ(Националният стсистически институт).

22.07.2014 18:27:05

цаца

Искат да заграбят всичко, както винаги са го правили. Тези две вредни партии нямат място в парламента, а да не говорим за управлението!

22.07.2014 16:39:55

Орех

Наистина няма никаква финансова и икономическа криза! Тя е само в болните мозъци на герберугите и турците, които искат да вземат властта на всяка цена!

22.07.2014 16:39:46

Дудук

В случая Дудука е прав, с такива мутренски и долни похвати си служат онези индивиди от герб и дпс.

22.07.2014 16:39:33

Здравко

Ако не работят с натиск и заплахи, почват с пари, и обратното. Нормален човек не би гласувал за ГЕРБ!

22.07.2014 16:39:08

Мая

Гадове са и това си е. ГЕРБ и ДПС умишлено продължават да тресат държавата и да създават проблеми, хаос и скандали!

22.07.2014 16:38:59

хаха

Поне е слушал, докато му говоря, за разлика от Вожда, който искаше да чуе само хубави неща преди две седмици на неговата среща, но не му се получиха нещата. Вероятно още го държи кръвното...

22.07.2014 16:20:19

Анонимен

Само Бареков се разбира със синдикатите. Другите управници не се ли интересуват?

22.07.2014 15:56:19

Анонимен

Народът иска да си почине, стига е плащал данъци и такси.

22.07.2014 15:51:17

Анонимен

Много добра идея! Браво!

22.07.2014 15:47:49

Анонимен

Надявам се да стане това което планират. Добре е за хората.

22.07.2014 15:44:35

Анонимен

Бареков сигурно сам ще събира сметта по градове и села?

22.07.2014 15:37:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.