• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Реакции от САЩ, ЕС и НАТО на атентата в Барселона

Реакции от САЩ, ЕС и НАТО на атентата в Барселона

/КРОСС/ Американският държавен секретар Рекс Тилърсън увери, че Съединените щати са готови да помогнат на испанските власти след атентата в Барселона, предаде АФП.

"Терористите из цял свят трябва да знаят, че САЩ и съюзниците им са решени да ги открият и изправят пред съда", каза Тилърсън на пресконференция във Вашингтон с японския министър на външните работи Таро Коно и министрите на отбраната на двете страни.

ЕС е готов да окаже пълна подкрепа на Испания в борбата с тероризма, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от ТАСС.

"Европа стои рамо до рамо с Барселона. Мислите ни днес са с жертвите на нападението и всички засегнати. Ще окажем пълна подкрепа на Испания", каза Туск.

НАТО изрази пълната си подкрепа за Испания и готовност заедно да се борят с тероризма, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

"Осъждам ужасяващото нападение в Барселона. Мислите ми са в всички пострадали. Ние сме заедно с Испания в борбата с тероризма", каза Столтенберг.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тези клишета взеха да ни омръзват! ЕС и НАТО, вместо да "сеят" демокрация в страни, където не ги искат, да вземат да се организират и да осигурят нужното ниво на сигурност на гражданите си! И да престанат да приемат всякакви нелегални мигранти по нечия чужда заповед!

18.08.2017 18:51:09

Анонимен

Аз съм Барселона

17.08.2017 23:07:10

Анонимен

Нещо много сбъркано има, защото противодействието на такъв вид атентати, продължават да бъдат изтърканите клишета "мислите ни са с жертвите", "с вас сме", "заедно сме силни", "ще окажем необходимата подкрепа" и т.н. глупости на търкалета! Всичко това говори за едно безсилие и бягане от истината и реалността, защото след като "заедно сме силни", защо след има-няма известно време, някой мароканец, израстнал и роден в гейропата, пак ще се вреже с таралясника си в група хора?!? Безсилие и некомпетентност от страна на ЕС! Нито Нато, нито САЩ ще си мръднат пръста...

17.08.2017 21:51:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.