• 02 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

По Великден: Плажният сезон в Барселонета е открит

По Великден: Плажният сезон в Барселонета е открит

/КРОСС/В Барселона ходят на плаж дори навръх Нова година, когато обикновено температурата в града е 16-17 градуса.
Но с повече късмет през майските дълги уикенди ще бъде над 23-24 и съвсем ще си става, а защо не и по Великден.

И въпреки, че тази зима за първи път от двадесетина година в този феноменален град валя сняг, най-прекрасното пристанище на Средиземно море има една от най-красивите пролети в Европа и в целия свят.А от София има директни полети на 4 авиокомпании и още няколко варианта за прехвърляне.

Споменахме Ница с красивото кацане, но Барселона не й отстъпва. Дали самолетът захожда от юг над плажовете на Коста Дорада - Златния бряг, или над плажовете на Коста Брава, и от север, и от юг това са стотици километри плажни ивици около столицата на Каталуня.

Тя самата има десетина километра прекрасен пясъчен плаж. Хотелите на него са скъпи - от уникалния W с неговите приказни тераси - наричат го Платното заради формата на сградата, до онези на Порт Олимпик - олимпийското пристанище и уникалната огромна скулптура на риба, направена от самия Жоан Миро, където са и най-модните заведения като „Шоко", „Карпе Дием" и останалите, пак на самия плаж, това е гаранцията да бъдете на първа линия. По булеварда покрай яхтеното пристанище, който води до плажа ще намерите и бюджетни решения като 54, който има дори басейн на покрива, а зад гърба му е купонджийският квартал Барселонета с неговите невероятни ресторанти.

Преди малко опасен квартал, сега Барселонета - малката Барселона, както гласи името й, е туптящото сърце на големия град, заради перфектната комбинация от много заведения, стари къщи на 2-3 етажа, малки площадчета и църквици. Идеалното място за вашето пролетно лято или за сезонната ви ваканция през юли или август. Като „Саламанка" на плажа - класика за риба, за който е желателно да имате предварителна резервация, за да не чакате - но, ако сте на опашката, има специална маса, на която домакините оставят мезе - домашно направените колбаси като суджук.

Или типично каталунския „Ла Бомбета" на улица „Макиниста" - първата пряка на крайбрежния булевард „Жоао де Борбо", където една рода приготвя само домашни ястия за гостите и винаги е пълно с хора.

В същия квартал е „Кан Маньо" - култова кръчма, държана от млади хора, където цените са по-ниски от софийските, а храната е несравнимо по-добра, а докато чакате да се освободи маса и си говорите с хора от цял свят, които също като вас са в това положение, ви предлагат по бутилка от местната бира „Естрея". Кръчмата е на улица „Балуард", която има слава не само в Барселонета, а и в цяла Барселона, защото е дала името си на най-добрата пекарна в града - най-хубавите франзели, най-хубавите кроасани, най-дъхавите хлябове и сладкиши, които непрестанно се бълват от фурната и веднага се вземат от несекващите опашки в миниатюрното заведение.

Пресичате площада срещу хлебарницата, където редовно се организират квартални празници, вървите все направо 2 минути и сте на плажа.

Точно до кварталния общински спортен център с прекрасен фитнес и басейни, който струва само 15 евро за цял ден. По-хубавият обаче е в другия край на квартала - в началото на парка на Цитаделата до гара Франция, откъдето с влака ще стигнете за няколко часа до Париж. Той има не само цял етаж фитнес и огромен басейн с друг - джакузи, със сауна и парна баня в едно помещение, но има и закрит. Но там вече Барселонета свършва, а започва „Борн" - друг велик и любим квартал на Барселона, за който ще ви разказваме, защото искаме да имате най-хубавото лято.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.