• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Внимавайте! От басейните може да се хване и венерическа болест

Внимавайте! От басейните може да се хване и венерическа болест

/КРОСС/Замърсяването на Офицерския плаж във Варна не е свързано с поройните дъждове. В това е категоричен директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

В ефира на Дарик специалистът посочи, че проблемът при този плаж е във фекална вода, която тече от морската ни столица и се влива в морето, в близост до плажа.

Проф. Кантарджиев призова за повече внимание от страна на хората, които работят по отводнителните дейности в райони, пострадали от наводненията. Урината на плъховете прави тази вода опасна, заради което е важно всяка рана, причинена по време на работа на подобно място, да бъде дезинфекцирана.

Опасен за летовниците може да бъде и всеки басейн, чиято вода не е хлорирана. Специалистът посочи, че е препоръчително преди потапяне в басейна, да минем под душа. В противен случай, може да се хване дори венерическа болест.

„По отношение на дъждовете, опасното е заблатяването, образуването на локви, където има комари в близост до хората. Затова трябва да се вземат мерки и срещу комарите. Две са групите мерки - едните, които трябва да взима общината с пръскане и унищожаване; другите е всяко семейство да пази децата си от комари", обясни специалистът.

„Басейните също трябва да се контролират и трябва да е чиста водата, което се постига с дозирано хлориране. Отвратително е да видиш красива млада жена да влезе потна в басейна - затова има душове. И възпитаният човек - така, както не плюе на улицата и си слага ръката когато кашля, трябва да свикне и да се къпе преди басейна. Минавайте през душа. Когато човек е чист, и водата в басейна ще се запази чиста. В момента, в който започне да се ползва без хигиенни правила, става опасна и водата - може да предизвика някои кожни заболявания, а даже има случаи, когато температурата на водата е по-висока и не се къпеш, след като си излязъл от басейна, може и някоя венерическа болест да се хване", каза още Кантарджиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

хах

Прибрала се на тоя доктор Кандарджиев жена му с някоя венерическа болест и го забаламосала че е от басейна... И той тоя доктор нали е проспал лекциите взел че се вързал.

22.07.2014 18:23:27

Jagg

Този професор трябва да се прегледа. Венерически болести от хлориран басейн няма как да се хване, всеки го знае това. А водата в офицерския е опасна само в екстремни случаи, като има големи дъждове, които измитат мръсотията от деретата и шахтите и я изливат в морето. От години се къпя по тия плажове и съм здрав като бик. А и редовно се правят измервания за замърсяване, имаше проблем след дъждовете миналия месец и на момента затвориха плажа. Сега всичко е в нормите и няма поводи за паника

22.07.2014 15:05:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.