• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

5 корейски филма с вход свободен в Дома на киното

5 корейски филма с вход свободен в Дома на киното

/КРВОСС/От 5 до 8 ноември в Дома на киното в София ще се проектират корейски филми с вход свободен.

Така Посолството на Република Корея в България ще отбележи 25 години от установяване на дипломатически отношения между двете страни. 

Киноманите ще могат да видят пет съвременни филма.

Малкият кинофестивал ще бъде открит с филма "Ода за баща ми" на режисьора ЮН Че-гюн.

Действието на филма започва в разгара на Корейската война и историческата евакуация на цивилното население от пристанището Хъннам в Северна Корея към Южна Корея. Семейството на малкия Ток-су бяга към Бусан, за да се спаси от ужасите на гражданската война. В суматохата при качването в кораба Ток-су изгубва сестричката и баща си, и въпреки невръстната си възраст става глава на семейство.

Минават години, момчето пораства и животът го натоварва с още отговорности. Превратностите на съдбата го отвеждат в Германия, а сетне във Виетнам. След завръщането си в Корея, Ток-су прави всичко възможно да осъществи мечтата си - отново да събере семейството, като открие безследно изчезналите си сестра и баща.

При появата си на екран "Ода за баща ми" разбива бокс-офис класациите и става вторият по посещаемост филм в историята на корейското кино, с над 14 милиона продадени билети още в първите седмици. Епичната семейна сага се разгръща на фона на поредица от исторически събития, които засягат в продължение на десетилетия стотици човешки съдби.

Трогателен, красив и внушителен, "Ода за баща ми" успява да съчетае по брилянтен начин ефектността на зрелището с крайността на силните емоции и въпреки това да изведе елегантно посланието за силата на човешкия дух и вярата за едно по-светло и красиво бъдеще, въпреки трудностите и усещането за безнадежност. Филмът притежава изключителен размах!

Програмата: 

5 ноември - 18:30 часа
Ода за баща ми / Ode to my father, 2014
режисьор ЮН Че-гюн / Youn Je-kyun

6 ноември - 20:30 часа
Четецът на лица / The Face reader, 2013
режисьор Хан Че-рим Han / Jae-rim

15 век, по времето на династия Чосон, отшелникът Не-гьон живее тихо и скромно нейде в провицията заедно с 16 годишния си син Чин-хьон. Част от малкото семейство е и шуреят му - Пен-хон, който е доверен асистент в мистичния му бизнес.

Не-гьон има уникална дарба, която му носи слава из средите на по-висшите кръгове и елитните кисенг-съдържателки: умее безпогрешно да чете по лицата на хората. Той умее да отгатва както характера им, така и съдбата им. Аристократите и министрите от двора на крал Мунчон използват "четецът на лица" в разследването на убийство и френологът се справя отлично с поставената задача. Впечатлен от способностите на Не-гьон, кралят му възлага тежката задача да открие предателят в двора, който замисля преврат. Така гадателят се сблъсква с принц Суян и събитията придобиват неочакван обрат.

7 ноември - 16:00 часа
Без дъх/ No breathing, 2013
режисьор Чо Йон-сон / Jo Yong-seon

7 ноември - 18:30 часа
8 ноември - 16:00 часа
Таен съюз / Secret Reunion, 2010
режисьор Чан Хун / Jang Hoon

"Сянката" е хладнокръвен наемен убиец и опасен шпионин от Северна Корея, който пристига в Сеул, за да накаже изменилите на родината другари. Негова свръзка и помощник е младият, но доверен и опитен Сон Чи-уон.

При поредната мисия, в която двамата севернокорейци нахлуват в жилищен блок и безпощадно разстрелват цяло семейство, между двамата настава неочакван конфликт. Междувременно Националната разузнавателна служба (НРС) надушва следите им. Без да чака заповеди от ръководството, агент И Хан-гю решава да действа на своя глава и мигновенно на подадения сигнал. Заедно със своите колеги правят всичко възможно за да заловят шпионите-убийци. Акцията обаче се проваля отвсякъде. И Сянката, и Чи-уон успяват да избягат незабелязано. Агент И е уволнен заради припряния си, буен характер и непрофесионалните си действия. Младият севернокореец е заподозран в измяна на народната власт и се налага да се укрива в Сеул, този път подгонен от Сянката. Минават шест години. Бившият разузнавач вече работи като частен детектив, когато отново среща шпионина Сон Чи-уон...

8 ноември - 20:30 часа
Прекрасно радио / Wonderful Radio, 2012
режисьор Куон Чхир-ин / Kwon Chil-in

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.