• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Хроника на едно четворно убийство

Хроника на едно четворно убийство

/КРОСС/ 25-годишният Георги е споделил пред разследващите органи, че е убил родителите си, брат си и баба си още в петък вечерта. Това заяви в предаването „Тази сутрин" градският прокурор на София Емилия Русинова. Тя допълни, че все още се очакват съдебно-медицинските експертизи, които ще установят с точност часа на смъртта.

„Когато полицаи и представители на военните отиват до къщата, вратата не е била заключена, Георги се е появил, бил е видимо зле, в ръката си е държал филия със сирене. При влизане, полицаите са го попитали къде са неговите родители, той е отговорил, че са заминали в събота на погребение в Пловдив. Веднага е направена връзка с роднини, които са заявили, че нямат близки в Пловдив", посочи Русинова.

След извършените във вчерашния ден процесуално-следствени действия, това, което установихме е следното- бащата на извършителя на убийството всяка сутрин е пътувал с негова колежка, в понеделник сутринта тази негова колежка го е чакала и след като той не се е явил на мястото, от което са тръгвали, е отишла до поделението и е уведомила служители на поделението. След това са уведомени органите на МВР и служители на министерството, двама представители на военното поделение, в което е работил бащата и тази негова колежка са отишли до къщата, където живее семейството.

Другото, което е направило впечатление на МВР са личните карти на майката и бащата, които са стояли на масата в жилището. Георги се е държал странно, докато е развеждал служителите на реда из къщата, при което в един момент те са забелязали следи от кръв, след което вече са установени труповете на майката, бабата и брата под две легла под подматрачните рамки, а трупът на бащата е намерен под стълбището, покрит с килим, каза още градският прокурор на София. Към настоящия момент не сме наясно все още с мотивите за жестокото престъпление и не изключваме нито една от възможните версии, добави тя.

Години наред семейство Ранови се бори за живота и здравето на Георги, става ясно от публикациите на майка му Ирена в социалните мрежи.„Мисълта ми е в моите деца, защото всеки ден страдам за тях. Живота ми е низ от страдание вече 26 години. Минавам по пътя на ада ден след ден, но няма сила, която да ме спре. Ще се боря, докато мога", пише във „Фейсбук" майката на Георги.


Георги бил с туберкулоза в последен стадий и близките му събирали пари за лечение. „Днес пратих сина си Георги Иванов Георгиев в болница. Просто не мога да опиша страданието си. Много е зле. Борих се с болестта до момента", пише още тя.Две седмици по-късно Ирена Ранова остава без доходи. „Днес ме съкратиха от програмата Независим живот. Без предупреждение, когато и двете ми деца лежаха в болница в София.. Никой не се интересува от болните в тази държава. Сега ще вървя по пътя на ада всеки ден. Благодаря на държавна за разбирането към болните си деца в „Нови Искър", споделя жената в социалната мрежа.Съседи разказват, че семейството живеело в трудности и лишения. Никой от съседите не е разбрал какво се случва на улица „Светлина", в дома на семейство Ранови. До вчера, когато полиция и военни отишли да търсят баща му.

Трагедията с четворното убийство в Нови Искър е можела да бъде предотвратена, коментира директорът на държавната психиатрия „Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова в предаването „Здравей, България".

„Това, което знам, е от медиите, нищо допълнително. Направи ми впечатление, че момчето е било болно от туберколоза - това е болест на крайната нищета", коментира д-р Гълъбова.

„Явно са имали много проблеми, щом и майката е търсила помощ в социалните мрежи. За мен това е големият проблем - когато има болни членове на семейството и семейството иска да се грижи и помага, не получава истинска подкрепа. Като общество не подкрепяме нашите болни. Тежката хроничната болест в едно семейство е голям проблем, трудно се гледа тежкоболен човек".

По думите й единствената болница за хора с психични заболявания и туберколоза е в село Карвуна, а лечението може да стане и принудително през съда, ако болният отказва да постъпи в лечебното заведение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.