• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Русия разкри позициите на украинските батареи „Бук-М1” преди рухването на Боинга

Русия разкри позициите на украинските батареи „Бук-М1” преди рухването на Боинга

/КРОСС/ Радиолокационната станция „Купол" се е включила от района на с. Стила, 30 км. южно от Донецк

Руските радиотехнически средства са фиксирали задействането на радиолокационна стантиця (РЛС) на украинска батарея „Бук" преди падането на малайзийския авиолайнер, съобщава пресцентърът на министерството на отбраната на Русия, цитиран от Интерфакс. Участъкът от маршрута на полета на малайзийския Боинг-777 е бил в зоната за поражение на две украински батареи зенитно-ракетни комплекси (ЗРК) с голям обсег С-200 и три батареи ЗРК със среден обсег "Бук-М1".
От военното ведомство са уточнили, че руските авиотехнически стредства са засекли на 17 юли работеща РЛС-9с18 "Купол" към батарея ЗРК "Бук-М1", дислоцирана в района на населения пункт Стила (на 30 км южно от Донецк). Освен това техническите характеристики на ЗРК "Бук-М1" позволяват обмена на информация за въздушните цели между батареите на един дивизион.

"Следователно пускът на рекетите е можело да бъде осъществен от всички батареи, дислоцирани в населения пункт Авдеевка (на 8 км. северно от Донецк) или Грузско-Зарянское (на 25 км. източно от Донецк)", се отбелязва в съобщението на МО на Русия.

По рано днес генералният прокур на Украйна Виталий Ярема призна, че опълченците не притежават такива комплекси, тъй като от Министерството на отбраната на Украйна са докладвали на президента Порошенко, че "сепаритистите не са завземали ЗРК "Бук" или С-200.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.