• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Русия бомбардира "ИДИЛ" от база в Иран (видео)

Русия бомбардира "ИДИЛ" от база в Иран (видео)

/КРОСС/ Руските военни самолети за пръв път излитаха днес от иранска военновъздушна база, за да нанасят удари по джихадистки групи в Сирия, съобщи министерството на отбраната в Москва.

В съобщение на руското военно ведомство се казва, че бомбардировачи Tu-22M3 и Su-34 са излитали от въздушната база Хамедан в Иран, за да извършат серия въздушни удари срещу цели на терористичните групировки „Ислямска държава" и „Джабхат ал Нусра" в провинциите Алепо, Дейр-ез-Зор и Идлиб.

Унищожени са пет големи оръжейни складове, три пункта за управление до Джафра и Дейр-ез-Зор, лагери за подготовка на бойци, които се сражават в района на Алепо, Серакаб, Ел-Баб и Дейр-ез-Зор. Также уничтожены три пункта управления террористов вблизи городов Джафра и Дейр-эз-Зор.

След като нанесли въздушните удари бомбардировачите се върнали в своите бази в Иран.

"Полетите на далекобойната авиация от въздушната база Хамадан повишават тройно ефективността на въздушните операции в сравнение с полетите от територията на Русия" - коментира за РИА Новости президентът на Академията за геополитически проблеми д-р на военните науки Константин Сивков. Той обяснява, че самолетите от иранските бази могат да излитат с по-голям товар бомби и да достигнат до всяка точка на Сирия без презареждане във въздуха.

Первият заместник-председател на комисията по отбраната в Държавната Дума Андрей Красов каза, че разполагането на бомбардировачи в Иран увеличава интензивността на въздушните удари, тъй като по-късото разстояние позволява бомбардировачите Ту-22М3 да се използват по-често и на по-къси интервали.

Вчера руските медии съобщиха, че руски далекобойни бомбардировачи са били разположени на иранската военно-въздушна база Хамадан, което ще съкрати времето на полетите до Сирия с цели 60 процента.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

https://www.youtube.com/watch?v=U4hChyQVSkM....на 0,42 sec. завод 10 ,нашият принос за намаляване на бежанският поток.

17.08.2016 18:29:13

Анонимен

До лигaвото туморно обрaзовaние в/у тялото нa човешкия род ,AТИЛA което се подвизaвa с джихaдистките си коментaри: ТИ МAЛОУМНA ОТРЕПКО ЗAЩО МAЙКAТИ РЯЗAНA НЕ ОТИДЕШ В ИДИЛ И НЕ ВОЮВAШ С/У РУСНAЦИТЕ AМИ ЛAЕШ ОТ НЕТA КAТО ПОБЕСНЯЛA НЕДОИБAНA МAСТИЯ . Нaли си голям боец , кaкво чaкaш боклук долен, върви че дa отървеш светa от себеси ненужнa утaйкa нa обществото, срaм зa Бългaрия, срaм зa слявянския род, срaм зa човечеството. КAЗAХ!!!

16.08.2016 14:44:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.