• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

„Евростат”: България е с най-много бедни в ЕС

„Евростат”: България е с най-много бедни в ЕС

/КРОСС/ „Евростат" публикува данните за 2015 г. за броя бедни в страните от Европейския съюз. „Шампиони", както и предишните години, са страните от бившия социалистически лагер, към които се присъединява и Гърция. България, оглавяваща списъка, е една от малкото страни, където ситуацията се е влошила - през 2014 г. в тежко материално положение там са били 33,1% от населението, а през 2015 г. - вече 34,2 на сто.

Най-малко бедни има в Швеция - само 0,7% от населението. В България бедни са 34,2% от населението, в Румъния - 24,6, в Гърция 22,2%, в Унгария - 19,4%, в Латвия 16,4%. Средният показател за ЕС е 8,2%.

Към хората в „тежко материално положение" „Евростат" отнася тези, които нямат достатъчно пари, за да си позволят плащането за сметките, пълноценно отопление, неочаквани разходи, месо, риба или друга протеинова храна поне през ден, излизане в отпуск поне една седмица годишно, автомобил, цветен телевизор и телефон.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

българин

"Смучат го наши и чужди гости! А бедният роб търпи и ние без срам, без укор, броиме време, откак е в хомот нашата шия, откак окови влачи народа, броим и с вяра в туй скотско племе чакаме и ний ред за свобода!" Христо Ботев, Елегия. Така е било преди 150 години, така е и сега!

17.04.2016 21:38:47

Анонимен

Параноята е социално заболяване,т.е. продиктувано е от множество социални,политически и обществени фактори. В Комбинация с "Шизофрения" отписват пациентите от социалната отговорност ,която носи държавата за всеки един член на обществото.Българите с тази диагноза са "захвърлени" пренудени да просят и да живеят в недоимък,защото държавата не се е погрижила за техния "екзицент-минимум" на живот! "Параноидалната-шизофрения" е социалното "Клеймо",което се поставя на неудобните политически българи.Тези хора са лишени от правото да шофират,да се женят и да имат деца. Геноцида в република България за почва с диагнозата "Параноидална-шизофрения"! Тревожното е ,че лекарите психиатри с "лека ръка" изписват лекарства на килограм с които облекчават симптомите ,но не и факторите провокиращи и отключващи това заболяване. На "запад" хората са са свикнали с цените в магазините,транспорта-навсякъде. Този модел на оздравяваща "Шопинг-терапия" е масово използван,болните се научават отново да смятат да се надяват,че ще живеят по-добре и се чустват не напоследно място "Социализирани" с останалите членове на обществото. Искам да изразя възмущението си на българин,затова,че в България разлика между "психоанализа" и клинична "психиатрия"-НЯМА!Не се разграничават леките случаи от тежко болните! Малкото подготвени лекари за Психоанализа със специализации в чужбина вземат куп пари зада направят добра диагноза и лечение на заболяването "Параноидална-шизофрения". Трагично е ,че в Република България през 21 век има насилие при лечение на психиатричните заболявания,което говори аз ниска култура на лекуващите психиатри в областните психодиспансери и клиники. Социалния пробив на чужденците от Азия,намеси нови играчи в българското общество.Араби пристигащи с огромни финансови активи-пари се наместват на местата на тези психично болни българи. Благодаря за вниманието!Да живее България!

16.04.2016 13:42:52

Анонимен

България не е най-бедната страна в Е.С“,а най-много ограбваната страна!

16.04.2016 11:33:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.