• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Боян Димитров е носителят на стипендия „Лука Бекяров” за 2015

Боян Димитров е носителят на стипендия „Лука Бекяров” за 2015

/КРОСС/ Боян Димитров от Смолян е новият носител на стипендията на името на Лука Бекяров, която „Еврофутбол" връчва за трети пореден път в памет на своя колега. Това стана ясно на официална церемония, провела се на 2 декември в столичната галерия „Сезони".

20-годишният Боян е II курс специалност „Компютърни системи и управление" в Техническия университет, София. Той заслужи финансова помощ в размер на 2 500 лева от българския букмейкър, а символичният чек Боян получи от двама управители на „Еврофутбол" - Екатерина Михайлова и Николаос Арсенопулос.
„Познавам Лука отдавна и знам колко би се гордял той с това, което „Еврофутбол" прави, за да подкрепи ученолюбиви и талантливи младежи в тяхното образование. Вярвам, че всеки носител на тази стипендия носи в себе си частица от заряда и енергията, които самият Лука притежаваше и раздаваше щедро", заяви г-жа Михайлова.
„Лука Бекяров бе изключителен човек и колега. Надявам се Боян Димитров да постигне голяма част от неговите успехи. На добър час!" - пък пожела г-н Арсенопулос.

Стипендията на името на „Лука Бекяров" е част от програмата „Готови за успех" на Фондация „Помощ за благотворителността в България", която „Еврофутбол" подкрепя за девета поредна година. Нейни лауреати могат да бъдат студенти от I, II и III курс от ТУ, специалност „Компютърни системи и управление". Главният критерий за оценка бе успехът, а предимство имаха студентите в неравностойно положение.

На церемонията в галерия „Сезони" бяха обявени още пет стипендии „Лука Бекяров" - за ученици от 12 клас. Те се връчват за изключителни постижения в областта на математиката и информатиката на младежи в последната им гимназиална година и са учредени от г-н Борис Бекяров и съпругата му. След интервю с кандидатите, стипендията „Лука Бекяров" за ученици беше присъдена на Станислав Димитров, ученик от СМГ „Паисий Хилендарски". Той ще получи 3 000 лв. през тази учебна година за участия в състезания и олимпиади.

Още четирима ученици в XII клас заслужиха поощрителна стипендия „Лука Бекяров". Валентин Борисов, ученик в ПМГ „Нанчо Попович" - Шумен и Мирослав Маринов, ученик в ОМГ „Акад. Кирил Попов" - Пловдив, ще получат по 1000 лв. за тази учебна година. Двама техни съученици - Виктор Даков от ОМГ „Акад.Кирил Попов" и Антон Чернев от ПМГ „Нанчо Попович", също взеха поощрителни суми в размер на 500 лв.

Стипендиите са учредени в памет на ерудицията, интелекта и таланта на Лука Бекяров (1978-2013).

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.