• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

За да бъдат опростени лихвите, плащането за АЕЦ "Белене" трябва да стане до 15 декември

За да бъдат опростени лихвите, плащането за АЕЦ "Белене" трябва да стане до 15 декември

/КРОСС/Парите за АЕЦ "Белене", които дължим на руснаците, трябва да бъдат намерени независимо от оставката на правителството. Този разход е залегнал в решение на парламента и е със силата на закон, предупреди заместник-председателят на енергийната комисия Валентин Николов, цитиран от БНР.

Арбитражният съд в Женева постанови да платим на руснаците над 1 милиард лева за поръчаното оборудване за АЕЦ "Белене". За да ни бъдат опростени поне лихвите, плащането е необходимо да стане до 15 декември.

По тази причина парите, които дължим, трябва да бъдат намерени, независимо от оставката на правителството, още повече, че този разход е залегнал и в решение на парламента и е със силата на закон, отбеляза Валентин Николов.

"Ако новото правителство дойде и реши да не изпълни този ангажимент, то тогава тези пари ще трябва да бъдат добавени към сумата и тя ще нарасне заедно с лихвите, които се плащат на ден (167 000 евро, бел. ред.), така че трябва да понесе отговорността на това, че ще плати повече пари. Допълнително трябва да бъдат намерени пари и за да доплатим за втория реактор на АЕЦ "Белене", ако искаме той да бъде наш, отбеляза Николов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

АМАН От Терористи на ВЛаст АМАН

За НАГЛ А Анти руска и анти БЪлгарска диверсия сме уведомени още преди посещението на Владимир Владимирович Путин в София на което му бе забранено да говори з аобекти по които експерти не са се подписали все още. По този повод ПУтин получи ценен подарък от България каракачанско куче. Диверсията целеше д а се остави Москва Без май верните и приятели вкл Болгария и Украйна. Болгария д а с е ограби с над 10 000 000 000 живи евра само по обект Белене без да пуснат екссплоатация нито един блок ..

16.11.2016 07:28:52

МОсква и Интерпол арестуват престъпниците

За АЕЦ БЕЛЕНЕ няма н а кого д а дължим пари ..Обратно от АЕЦ БЕЛЕНЕ е взето изключителни Скъпо уникално оборудване вкл реактор ВВЕР 1000 което успешно работи вече години дава ценна електроенергия на Калинин град.. Ако нагли престъпници са договорили показно ограбване с цел ликвидация на БЪлгария и НЕК д а с е арестуват и вкарат за поне по 100 години в затвора

16.11.2016 07:24:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.