• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Винетките - с касова бележка с регистрационен номер на колата

Винетките - с касова бележка с регистрационен номер на колата

/КРОСС/ Агенция „Пътна инфраструктура" припомня на шофьорите да изискват при закупуване на винетен стикер касова бележка с регистрационен номер на автомобила си.

Изискването е валидно според измененията и допълненията в Закона за пътищата, които са в сила от 22 декември. Съгласно Закона за движение по пътищата, при проверка от „Пътна полиция" шофьорът е длъжен да предостави валидни документи, доказващи закупуването на винетката, а именно касовата бележка с изписан регистрационен номер, малкият отрязък винетката плюс квитанция с печат от обекта, където е закупена.
АПИ препоръчва на шофьорите да закупуват винетки само от официалната разпространителската мрежа. Това са големите бензиностанции и търговски вериги, офисите на „Български пощи", областните пътни управления и ГКПП.
Винетки се продават в над 3300 пункта. Пълният списък на дистрибуторската мрежа е публикуван на интернет страницата на АПИ.
От 1 февруари влязоха в сила големи глоби и акт за изтекла винетка - 300 лева за лек автомобил и 3000 за тежкотоварен.
В случай, че лепенката бъде открадната или унищожена, с втората й част, която стои у шофьора, се взима нов стикер. Шофьорът е длъжен да предостави малкия отрязък, заедно с касовата бележка, плюс квитанция с печат от обекта, където е закупена винетката.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

(Не го пожелавам на никого)Моята винетка е на инвалид. Дадена ми е без касова бележка с печат и т.н. Имам само отрязъка. Как да обясня на катаджията така,че да си нямам проблеми на пътя?

02.03.2016 18:27:58

Анонимен

Аз предлагам да се пише също : марката на автомобила , цвета , вид гориво , и т.н. и колкото глупости искате още да има !!! В Румъния от преди 5-6 години има електронни винетки от дата до дата .

02.03.2016 08:55:39

Анонимен

Простотията ходи по хората най-вече по властимащите.

02.03.2016 08:37:18

Асен

А подпис и печат от Светия синод не трябва ли?

02.03.2016 08:01:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.