• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Проф. Белоев: От активността на народните представители зависи какво ще се случва в регионите

Проф. Белоев: От активността на народните представители зависи какво ще се случва в регионите

/КРОСС/Проф. дтн Христо Белоев,който е втори мандат ректор на Русенския университет „Ангел Кънчев", оглави листата на БСП - Лява България в 19 МИР Русе. Това свое решение той приема като естествен ход,след като години наред е получавал номинации за народен представител и за общински съветник, но и като предизвикателство. „Аз обичам предизвикателствата. И когато е трудно, е по-амбициозно, по-интересно", казва той в интервю за ИА КРОСС. В политическата битка той се впуска, разчитайки на професионалния си опит. Това е и неговият личен мотив да участва в изборите за следващо Народно събрание.

Всеки народен представители със своя опит трябва да допринесе в Народното събрание за създаване на такива закони, които да гарантират устойчивост, сигурност, стабилност и да гарантират развитието на нашата държава. Но от друга страна, освен тези ангажименти, има ангажименти и към конкретния избирателен район. От активността на народните представители зависи какво ще се случва на съответното място, смята проф. Белоев. Според него народните представители от всички партии трябва да работят единно, когато става дума за решаване на определени въпроси от дадените населени места и проф. Белоев смята да положи усилия за намиране на консенсус с представителите на другите партии.

Ако бъде избран за депутат в 43-ото НС проф. Белоев ще работи изключително в две сфери: земеделие и образование.

Моята професионална област е в земеделието, конструиране на нови машини, нови технологии в земеделието, биоземеделие, почвознание, обработка на почвите по нови схеми, тъй като България е в един сложен район на наклонени терени, и в тази област имам доста задълбочени изследвания, работя с много колективи както в страната, така и в чужбина, коментира проф. Белоев.

Това е едната сфера, посочва специалистът. - Но другата, в която се чувствам особено силен е наистина образованието, допълва той. В образованието трябва да бъде направена решителна промяна, категоричен е той. Според него реформата трябва да обхване цялостно системата - предучилищно образование и възпитание, средно, висше, докторантура, постдокторантура, обучение през целия живот.

Цялото интервю с проф. Белоев може да прочетете тук

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.