• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Програмата Beluga XL постигна финален етап на дизайна

Програмата Beluga XL постигна финален етап на дизайна

/КРОСС/ Новата програма Beluga, наречена Beluga XL, премина успешно последната „концептуална фаза" в дизайна на равнището на етап самолет, което е ключова стъпка във всяка програма за развитие. 

Преминаването на този етап демонстрира, че програмата Beluga XL е стабилна и достатъчно зряла, за да премине към следващия етап на развитие, фазата на детайлния дизайн.
"Гордеем се с това колко сме постигнали, за по-малко от година след стартирането на програмата, с въвеждането на нов и иновативен начин на работа с нашите доставчици, които работят заедно на едно място, като напълно интегриран екип за максимална ефективност. Този етап проправя пътя за успешното окончателното сглобяване, което стартира през 2017 г. ", каза Бертран Джордж, ръководител на програма Beluga XL.

Beluga XL започна през ноември 2014, за да отговори на изискванията за увеличаване на транспортния капацитет в подкрепа на A350 XWB и на нарастващото производство на други самолети. Базиран на A330-200 и съществуващите компоненти и оборудване, Beluga XL ще се захранва с двигатели Rolls Royce Trent 700. Флотът от пет самолета Beluga XL ще осигури на Airbus 30% допълнителен транспортен капацитет. Първият от петте Beluga XLS ще влезе в експлоатация през 2019 г.

Отличавайки се с едно от най-обемните товарните помещения на всеки самолет днес, било то граждански или военен, сегашната флота от пет A300-600ST Super Transporter (*) въздухоплавателни средства с име Beluga, носи пълната секция на самолетите Airbus, произведени в различни страни в цяла Европа, за финализиране в поточните линии в Тулуза, Хамбург и Севиля.
Флотът на Beluga оперира с Airbus Транспорт International (ATI), дъщерна авиокомпания на Airbus.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.