• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

3 г. затвор за брата на Бербатов

3 г. затвор за брата на Бербатов

/КРОСС/ Три години затвор чакат брата на прословутия ни футболист Димитър Бербатов - Асен, който отново бе сгащен от ченгетата да кара без книжка. Поредният гаф на скандалния благоевградчанин може да му е последен, тъй като той е на път да влезе в зандана.
Асен Бербатов бе заловен на 14 август на ул. "Менча Кърничева" в родния си град на метри от Областната дирекция на полицията. Той управлявал семейната кола "Сеат Леон", в която преди две години бяха намерени 20 грама кокаин, като при проверката ченгетата установили, че той е с отнета книжка. Изненадани от наглостта на своя съгражданин, полицаите му съставили акт, който най-вероятно ще го прати зад решетките. Прокуратурата веднага е образувала бързо производство, според чиито правила до седмица Асен Бербатов ще чуе новата си присъда. Бербатов вече един път е бил осъден да заплати в полза на държавата 1000 лв. глоба за това, че системно е шофирал без свидетелство за правоуправление. Така поредното му нарушение се определя като рецидив. Тези обстоятелства автоматично изключват възможността той отново да се размине с глоба и да отърве кожата, като магистратите ще са длъжни да му наложат ефективна присъда.
"Тъй като той вече веднъж е бил наказан за същото деяние по административен ред, съдът е задължен да определи наказание лишаване от свобода", заяви пред "България Днес" прокурор Георги Мадолев от Окръжна прокуратура - Благоевград. Той обясни, че според нормите на Наказателния кодекс Бербатов го чакат до 2 години затвор. Според юристи обаче той най-вероятно ще се признае за виновен и ще сключи споразумение с прокуратурата. Ако то бъде одобрено от районните съдии, той ще получи по-малко наказание. За сметка на това обаче положението на брата на футболиста ще се утежни, тъй като той има условна присъда за разпространение на дрога. В началото на годината Асен бе осъден на 1 година и 2 месеца за това, че на 6 ноември 2012 г. на главната улица в Благоевград е продал на свой авер 0,62 грама кокаин за 77,50 лева, а на 15 март 2013 г., отново в центъра на града, е пласирал 0,86 грама кокаин за 90 лева.
"В подобни случаи законът е категоричен. Тъй като той е извършил нарушението по време на изпитателния си срок, и то в рецидив, най-вероятно ще изтърпи и отложеното наказание. Това, разбира се, зависи от волята на магистратите, които обаче трябва да го вземат като утежняващо вината обстоятелство", коментира прокурор Мадолев. Така максималната присъда, за която трябва да се подготви Асен, възлиза на 3 години и 2 месеца.
За разлика от успешната кариера на прословутия си брат визитката на Асен е пълна само с гафове и проблеми със закона. Относно перипетиите му зад волана неговите съграждани с възмущение коментират, че за никого не е тайна неговото безразсъдно шофиране, и то без книжка:
"Най-малко седем пъти са го хващали в подобни нарушения, но колко е минавал метър не се знае." Освен това Бербатов-младши вече изтърпя и друга условна присъда. През декември 2013 г. Районният съд в Дупница го осъди на 1 година и 2000 лева глоба отново за притежание на наркотици. Два месеца по-рано той и приятелят му Николай Борисов бяха задържани след гонка с полицията на главен път Е-79 в района на КПП Дяково.
При проверката на същия "Сеат Леон", с който бе заловен и преди дни, бяха открити 20 грама кокаин, скрити в детско столче.
Не само братът на футболната ни звезда има проблеми с властите, но и неговата майка Маргарита Бербатова. Тя бе дадена на съд за побой над журналистката от вестник "Струма" Бетина Апостолова. Репортерката се бе опитала да снима полицейска акция пред дома на по-малкия й син по получен сигнал за притежание на наркотици. Между нея и роднините възникнала разправия, съпроводена с юмруци, ритници и ругатни по адрес на репортерката. Делото обаче срещу Бербатова бе прекратено и тя отърва кожата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.