• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Стотици се простиха с Кристиан Таков

Стотици се простиха с Кристиан Таков

/КРОСС/ Близки, познати и политици се простиха с Кристиан Таков, преподаватeл по право в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Въпреки дъжда и студеното време, паркът пред столичния храм "Свети седмочисленици" беше изпълнен с много граждани, дошли да кажат последно сбогом на доц. Таков, който беше и съветник на президента Росен Плевнелиев. За Кристиян Таков се спомниха Плевнелиев и Татяна Дончева:

Неговата следа остава. Доказателството го виждаме всички днес тук. Въпреки проливния дъжд, толкова много хора заедно с последния път, но заедно по завета на Кристиян. Той беше човек, който вярваше, че върховенството на правото е над всичко останало. Той беше човек, който вярваше в доброто и се опитваше да научи на нещо младите хора, а то беше, че за доброто трябва да се борим всеки ден. Кристиян Таков беше много светъл човек, изключителен оратор. Човек на духа, на закона, борец и на мен ми се ще много, много млади българи да се запалят от неговия пример - каза Росен Плевнелиев.

Всички знаехме от няколко години, че си отива от рак и се чудехме на всички избори как е възможно този човек, който не знае още колко му остава, да има такъв дух и такова желание да насити последните си седмици, месеци, може би дни с делото, в което вярваше. Да си спомняме за този човек, който умирайки от рак, непоказвайки външно никаква болка, успяваше да живее пълноценно, посветен на идеите, в които вярваше - сподели Татяна Дончева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Плевнелиев изгуби интимният си приятел.

16.07.2017 17:10:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.