• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Кондиционният треньор на Григор: Предизвикателството в Лондон беше да намерим баланса

Кондиционният треньор на Григор: Предизвикателството в Лондон беше да намерим баланса

/КРОСС/ Треньорът по физическа подготовка на Григор Димитров - Себастиан Дюран разкри подробности за работата с най-добрия български тенисист по време на заключителния турнир на АТР в Лондон.

Кондиционният специалист работи с Гришо от 8 години и е преживял и хубавите, и трудните моменти заедно с него.

„Най-голямото предизвикателство в Лондон беше да намерим баланса между интензитета, който имаше в края на сезона и възстановяването, тъй като знаехме, че ще е много трудно във финалната фаза, както физически, така и емоционално. За нас беше важно да му помогнем да остане на нивото, което показваше в последните седмици и да внимаваме да не прегори", коментира Себастиан Дюран.

„Физически не е имал никакви проблеми да издържи на натоварването. Всъщност той имаше много труден първи мач, по-скоро емоционално. Знаете, първи мач, нещо много специално, за първи път на такова събитие.Трябваше да устои на напрежението и стреса. Преминахме през това и то му даде невероятен тласък. Вторият и третият му мач бяха невероятни. На полуфиналите срещу Джак Сок, който е сред най-добрите в света, мачът беше много напрегнат и започна да става трудно. На финала пък се изправи срещу Давид Гофен след минимално време за почивка", допълни треньорът за представянето на Григор Димитров.

От 8 години работим заедно, имах късмет да преживея различни моменти с него - силни и тежки. Излязохме от типичната концепция за физическа подготовка. Искахме да вкараме някои моменти на психологическо ниво, за да е силен в тежките моменти. Когато слезе до 40-ото място, не беше лесно да се работи всеки ден. После дойдоха тези невероятни мигове в края на годината. Завършва годината с пет победи срещу петима играчи от Топ 10. Беше изключително затова и емоциите бяха много. Надявам се, че това ще продължи за Григор", каза Себастиан Дюран.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.