• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Австрия излиза временно от Шенген

Австрия излиза временно от Шенген

/КРОСС/ Австрия въвежда повсеместен контрол на границата си, ще контролира строго мигрантите и ще връща онези, които нямат право на убежище, заяви австрийският канцлер Вернер Файман в интервю за вестник Оsterreich. 

Това означава, че Виена прекратява временно действието на Шенгенското споразумение.

На фона на бежанската криза Австрия временно преустанови действието на Шенгенското споразумение. Всички пристигащи мигранти ще бъдат подлагани на щателни проверки на границата, заяви Файман. Той отбеляза, че след като ЕС не е в състояние да защитава външните граници на Общността, всяка страна-член трябва сама да се погрижи за охраната на националните си граници.

Ако имигрантът няма право на убежище или отхвърлим молбата му, той трябва да напусне Австрия, предупреди Файман. Ако не се осигури бързо охраната на външните граници, съществуването на Шенген ще бъде поставено под въпрос, опасява се Вернер Файман.

Той не пропусна да напомни, че Виена ще блокира финансовата подкрепа за всяка държава, която отказва да приема бежанци.

Чехия не иска да приема бежанци Чехия не може и не е задължена да приема бежанци на основата на приетите от Европейската комисия квоти за разпределяне на мигрантите между държавите-членове, заяви първият вицепремиер по въпросите на икономиката и министър на финансите Андрей Бабиш в интервю за пражкия вестник Právo. Ситуацията днес принципно се промени - казва той. Ние не сме задължени и освен това смятам, че в сегашния момент въобще никого не можем да приемем. Политиците най-напред са задължени да гарантират безопасността на гражданите, а едва след това да размишляват за възможността да се прояви солидарност към бежанците. Чехия има предостатъчно свои проблеми - изтъква още Бабиш. Според него, ако някои страни все още искат да приемат бежанци - в което съвсем не съм уверен, казва той - нека ги поемат от Турция и със самолети да ги превозят в страната си. Европа трябва да отправи сигнал, че вече е препълнена - отбелязва политикът. По мнението на Бабиш Турция не изпълнява задълженията си в борбата с наплива на бежанци към Европа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.