• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/"Спират еврофондове за върнати бежанци", пише в голямо заглавие вестник Стандарт. „Откажеш ли да приемеш бежанци, губиш парите от еврофондове"Това радикално решение предложи австрийският вътрешен министър Йохана Микъл-Лайтнер. "Поводът е нежеланието на някои държави да приемат повече бегълци, докато други са залети от безпрецедентна вълна от имигранти", обяснява Стандарт.

24 часа помества на първа страница снимка на километрична опашка на магистрала в Унгария, водеща към Австрия. „Задръстване от над 50 километра се проточи вчера по австрийско-унгарската граница, след като австрийската полиция рязко засили проверките за трафик на хора", обяснява Труд. Вестникът препечатва информация от списание „Шпигел", според което един от българите, арестувани заради задушените в камион 71 бежанци, е издирван от властите в Германия от края на юли, когато изоставил пътнически бус с 38 афганистанци.

„Европа започва да търси решение на бежанската криза", пише Капитал Daily по повод насрочването на извънредна среща на министрите на вътрешните работи за 14 септември. „Рекордният брой бежанци, неравномерното им разпределение и растящият брой на загиналите най-сетне разтърсиха европейските лидери. В съюза обаче говоренето е разнопосочно и често предлаганите решения са в стил просто да върнем бежанците в друга държава. Ясен план за организация и интеграция засега не е обявен от никого", констатира Капитал Daily.

„И ученето трябва да се зачита като стаж за пенсия." Призивът е на лидера на синдиката „Подкрепа" Димитър Манолов и е публикуван от 24 часа. Решението да се изискват 40 години стаж за пенсиониране „или скоро ще се наложи да се ревизира, или ще трябва да се търси начин за наваксването му. Парадоксално е, че в най-затруднени условия за пенсиониране ще са поставени хората, които най-много са учили", отбелязва Манолов в интервю за вестника.

Водещата тема на 24 часа е анализ на Националния осигурителен институт за осигурителната система, според който през миналата година на 100 работещи се падат 80 пенсионери и петима безработни. „Въпреки мрачните прогнози, че това съотношение се влошава и след време на всеки работещ ще се пада по един пенсионер, всъщност този показател се подобрява през последните години", отбелязва вестник Сега.

„След проверките по колонките цената на бензина се срина до 2 лева за литър." Това пише Монитор във водещото си заглавие. Средната цена на А-95 вчера бе 2 лева и 19 стотинки за литър, но в една от веригите се продаваше с 18 стотинки по-евтино, научаваме от вестника. Като причина за поевтиняването изданието сочи понижаването на цената на петрола на международните пазари и продължаващите проверки на контролните органи по бензиностанциите.

„Поредният театрален развод на реформаторите не се състоя" - така същият вестник характеризира споразумението между партиите от Реформаторския блок да се явят заедно на изборите, постигнато само ден след взаимните обвинения в задкулисни договорки.

„Реформаторите изпушиха лулата на мира. Лукарски, Кунева и Радан отиват заедно на избори", пише Стандарт.

Ремонтът на Двореца на културата и спорта във Варна е оскъпен четири пъти, съобщава Дума в челната си статия. Вместо 5 милиона лева, отпуснати от кабинета Орешарски, поправките по съоръжението ще струват колкото ново строителство - до 20 милиона, отбелязва вестникът, цитирайки лидера на варненските социалисти Борислав Гуцанов. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.