• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Сирийските бежанци в България - тема на ЕП днес

Сирийските бежанци в България - тема на ЕП днес

/КРОСС/ Европейският парламент ще обсъди тази вечер положението на сирийските бежанци в България. Основните фракции - социалисти, либерали и консерватори, подготвят апел към останалите страни от Евросъюза да помогнат на София, като поемат част от бежанците или издръжката им. Очаква се да бъдат представени гледни точки за мерките, които предприема страната ни за справяне с бежанската вълна, както и за оставащите слабости по отношение на битовите условия и осигуряването на храна и медицинска помощ за бежанците.

"Амнести Интернешънъл" обвини Франция в неизпълнение на ангажимента да облекчи приема на бежанци от Сирия, информира АФП. Въпреки обещанието си от миналия септември да даде подслон на 500 "особено уязвими" бежанци досега френското правителство е допуснало по-малко от 70. През последните две години Париж е допуснал 3 700 души - смешно малък брой в сравнение с общо два милиона и четиристотин хиляди души, избягали от Сирия, посочиха от правозащитната организация.

Германия се съгласи да помогне на Турция в грижите за сирийските бежанци. След разговори снощи в Берлин с турския премиер Реджеп Ердоган, федералният канцлер Ангела Меркел призова за единство на Съвета за сигурност на ООН по сирийската криза. Федералната република вече се съгласи да приеме 5 хиляди сирийци, а по неофициална информация се готви да покани още толкова.

Снимка: Булфото; всички права запазени 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

W W W . O R I G I N A L N I . BE ---OPИГИHAЛНИ ФУТБОЛНИ ЕКИППИ СП БРАЗИЛИЯ 2014

06.02.2014 08:59:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.